Lite blandat

Två klara, en kvar….

På fredag tar en av familjens grabbar studenten. Han är nummer två i skaran av tre och det är inte utan att känslan är att två är klara och att det bara är en kvar nu…

Även om studenten inte är ”som den var förr” med stränga förhör och att en del till och med fick gå ut bakvägen så är det ändå en milstolpe i livet. Vill man inte och har man inte motivationen så behöver man faktiskt inte gå i skolan mer. Samtidigt som jag är den förste att förespråka vidare studier på högskolan så har jag full förståelse och respekt för om tonåringarna inte vill. Huvudsaken är att man hittar en sysselsättning man trivs med och mår bra!

I vår familj, liksom i alla andras, har vi gått igenom perioder kring kidsen som är så klart mer eller mindre oroande. Självklart flyter det allt som oftast på med dagis, skola och fritidsintressen och allt är frid och fröjd. Men på vägen från att vara barn till att bli vuxen hamnar ibland både föräldrar och vuxna i situationer där oron växer något mer. Inte ofta, men ibland. Det kan vara kring själva skolgången, kring kompisar som sönerna eller döttrarna umgås med eller något helt annat. Det händer aldrig så mycket i ens liv som de första 20 åren då det ändå är där en förmodad stadig grund sätts som ska hålla resten av livet. (Jistanses vad läskig den tanken blev när jag skrev den, men det är bara att acceptera antar jag :))

Milstolpen, har jag upptäckt, är heller inte bara för själva studenten utan även för oss vuxna runt omkring. De kvällar och kanske till och med nätter som funderingarna funnits där får ändå ett litet avslut, det mesta av jobbet är gjort. I och med att skolan slutar och det finns något att gå vidare till så blir känslan att de är i hamn. Oavsett om det är ett arbete, en kurs eller något annat de sysselsätter sig med efter studenten. Att de seglar vidare till andra tilläggsplatser är mer än självklart att de ska, men med skolan och familjen i ryggen är de förhoppningsvis rustade för eventuella skeppsbrott 🙂 Hos oss har vi en jolle till att sjösätta.

Så med mycket glädje, stolthet och massor av ballonger gratulerar jag alla studenter OCH deras föräldrar som får en bock i rutan på olika sätt de närmaste veckorna! BRA JOBBAT!!

Cilla

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.