Lite blandat

Sniph – när doft blir smart och hållbar i mitt tycke

Sniph är min nya besatthet! Jag är passionerat kär helt enkelt 🙂 I många år har jag varit lite fascinerad av dofter, kanske lite känslig ibland men främst påverkad. Det har alltid funnits ett gäng dofter i hyllan, fler än vad jag hunnit med att använda, men det är nog slut med det nu.

Jag sprang på Sniph som koncept på Instagram i våras och gillade tanken direkt. Att det var två svenska kvinnor som startat verksamheten gör det ännu roligare! Jag behöver verkligen inte bara handla svenskt och av kvinnor men jag gläds verkligen med de som engagerar sig och lyckas. De som vågar satsa och komma med nya tankar och idéer är supercoola människor. Superhjältar faktiskt! Medan en del av oss bollar siffror eller bokstäver 🙂 Ni som skapar något, ni är asgrymma.

Det är alltså dofter och parfym som Sniph handlar om och jag är inne på min andra månad som prenumerant. När jag inspirerats av deras Instagram och blängt ihjäl mig på gamla dammiga parfymflaskor som jag har på två ställen så bestämde jag mig. Ja, jag har dubbla badrumsskåp med det nödvändigaste i Västervik. Annars hade jag gått som ett torrt skinn och luktat illa vid kusten eftersom jag glömt necessären hemma i Eksjö.

I alla fall så inne på hemsidan hos Sniph fick jag göra olika val. Om jag ville ha doft för kvinna, man, unisex eller utgå från alla. Sedan fick jag fundera på hur min parfymsmak är och när jag ville dofta extra härligt. Till exempel hemma på gymmet eller på vernissage. Åh tänk om jag fick gå på vernissage, dricka något gott mumsa på snittar och dofta alldeles härligt. Jag hade haft en svart klänning, klackar och en lååååång tunn sjal slängd över axeln. Kanske hatt med? Jädrar vad snygg, cool och världsvan jag hade varit! Okej, kanske lite från ämnet men ändå… Nästa val handlar om favoritdryck och därefter hur jag vill känna mig i parfymen. Elegant, unik, självsäker eller sensuell. Vad är det för fel på allihop?!?

Som sista del får man notera sina favoritparfymer och så får man förslag på sin nya doftgarderob, sin egna kollektion. Det går att välja en hel flaska om 8 milliliter eller halva den. Använder man parfym varje dag går nog en hel flaska åt, jag är lite au naturelle ibland så för mig har en halv räckt. Jag luktar alltså inte illa de dagarna, deo gör ju sitt med 🙂 Den fiffiga lösningen är alltså att det kommer hem en ny liten rackare varje månad. I första leveransen kommer en ursnygg behållare som glasflaskan ryms så snyggt i. Den är inte mycket större än ett läppstift så den får plats i vilken handväska som helst. I varje leverans kommer också ett litet snyggt kort som berättar om just den doften. En kul och snygg idé som gör att man kommer ihåg om man vill beställa mer av just den doften.

Visst är det smart?! Inget går till spillo, behållarna är mindre och nättare och jag får en variation i mitt ”luktagott”. Och nej, jag är självklart inte sponsrad av Sniph, bara imponerad av affärside, produkt, paketering och kvinnorna bakom!

Cilla

 

 • Kicki Westerberg
  17 oktober, 2018 at 10:55

  Vilken spännande idé jag såg ditt inlägg på insta men fattade inte riktigt hur det funkade.Blir sugen att testa. jag använder inte många olika parfymer men när jag hittar en så blir den kvar. Ska kolla upp det här

  • Cilla
   17 oktober, 2018 at 10:58

   Gör det! Så gott att man kan testa någon månad och ändå inte ha en stor flaska kvar om man inte är nöjd ?

 • Bella
  17 oktober, 2018 at 10:55

  Så skönt när man hittar något som passar en

  • Cilla
   17 oktober, 2018 at 10:58

   Ja och kul med något nytt ?

 • Lillan Kind
  17 oktober, 2018 at 11:24

  Det låter som en kul ny idé? Jag är parfymfantast och lika säker på vad jag tycker om som vad jag ogillar i doftväg?

  • Cilla
   17 oktober, 2018 at 11:25

   Jag förstår precis ?

 • Mrs.Kjellström
  17 oktober, 2018 at 21:34

  så kul ide faktiskt 😀

  • Cilla
   17 oktober, 2018 at 21:36

   Ja visst är den! ?

 • Pernilla
  21 oktober, 2018 at 09:33

  Kul idé, tack för tipset! Själv får jag inte ha parfym på jobbet? och därför går det dels inte åt så mycket, dels vill man ju ha något speciellt när man väl får parfymera sig?

  • Cilla
   21 oktober, 2018 at 11:06

   Då är det så bra att man kan bara Ja små flaskor ju! ?