Löpning och Träning

Träningsveckan på Böda Sand – Öland

Inte nog med att midsommar levererade utöver det vanliga och gav kärlek i bröstet, dagarna efter blev minst lika bra! Kryddat med lite träningsvärk 🙂 En kär väninna och jag rattade STOR husbil till Öland i förra veckan och var med på träningsveckan på Böda Sand. Något som får mina varmaste rekommendationer!

Det började häromåret när väninnan jag tog oss ett dygn själva och fick äntligen prata klart om ditten och datten. Vi har känt varandra länge men har svårt att få till det i vardagen att ses sådär på tu man hand. När vi konstaterade att vi båda hade ledig tid i almanackan vecka 26 så bokade vi in ett par dagar utan att ha något bestämt. Väninnan hade tidigare besökt och deltagit i träningsveckan på Röda Sand och föreslog en tripp dit. Eftersom vi har husbil tillgänglig på grund av racingen så bokade jag raskt en campingplats. Självklart den största de hade och i ett hörn så att jag smidigt kunde manövrera in och ut – i teorin i alla fall. Dryga nio meter leker åtminstone inte jag med i en handvändning när det kommer till parkering.

Truckdriver song 24 meter lång….

Med låten ”Truckdriver song 24 meter lång” i huvudet gav vi oss iväg i tisdags eftermiddag. Efter ett stopp i Kalmar för middag och snygg parkering hos lastbilarna gled vi in i receptionen på Böda. Jag som inte varit där sedan barnsben imponerades över ”allinclusivepåcharter-andan”. Vi svängde vänster bort och hittade vår plats och gissa om jag hade valt rätt! Stor som en hustomt och för dagen inga grannar så det var bara att köra in. Är ju en piece of cake det här med husbil 🙂 Vi lyckades med el, stödben och annat som behövdes. Även om jag fick ringa hem när jag blåste en säkring i skåpet…. 🙂

Vi började sen onsdagsmorgonen med Soma Move ledd av Maria Bild från Let´s Dance som var så grym på att ta oss igenom passet. Jag som är lite trögfattad i gruppträning hängde med och fick en bra genomkörare. Både väninnan och jag fläskade sedan på med en löptur i Bödas underbara omgivningar. Gudomliga spår att springa i! Väninnan hängde på en trailgrupp och fick se ytterligare delar av Öland. Egenlagad lunch och sedan corepass på det med proffsig och energisk Åsa som fick oss att kämpa mer än vi hade. Gissa om vi var skönt trötta till kvällen!

Tobias Karlsson och Calle Sterner

Torsdagen följde liknande schema dock med ett crossfit pass med Åsa som hittade tekniker så att alla kunde ta ut sig i
burpees, smala armhävningar och gud vet vad! Det räckte med en promenad där efter istället för löpning kan jag meddela 🙂 Eftermiddagens pass blev en danstimme med underbara Tobias Karlsson och Calle Sterner! Med engagemang och humor fick de med varenda ungdom, tant, kärring och dam att smeka sig på benen och dansa ”sten, sax och paso”. Som i paso doble 🙂 Jag skrattade gott kan jag meddela, både åt mig själv och andra förstås, vår inlevelse var obetalbar!

En morgonjogg och sedan tog vi oss hemåt under fredagsförmiddagen. Självklart ett nytt stopp i Kalmar för lite shopping på Hansa då jag aldrig varit där och återigen en snygg parkering som upptog två platser. Även om jag helt plötsligt blir en liten prick i den där husbilen så är jag kaxig över att fixa en sån här utflykt. Även om det är lite nervöst med parkeringar och utbaxning från campingplatser. Dock säger jag som Astrid Lindgren att vågar man inte så är man en liten lort och det vill jag inte vara!

Repris nästa år

Det blir definitivt nytt besök på träningsveckan på Böda Sand till nästa år! Jag hoppas få med mig ett helt gäng med damer, tanter, kvinnor och kärringar som vill ta del av det bud som finns. Vi deltog bara på en bråkdel! Tänk att duka långbord till kvällen och tjattra fritt, klaga på träningsvärken samt njuta av mat och dryck 🙂

Tack väninnan för några härliga dagar och tacka grannarna på Böda för att jag som campingovan fick glo lite extra!

Cilla

9 Comments

 • Reply
  Lena Johansson
  1 juli, 2019 at 12:20

  Lyckliga du som får göra sånt här?

 • Reply
  Anna
  1 juli, 2019 at 12:45

  Låter superkul ?!

  • Reply
   Cilla
   1 juli, 2019 at 16:00

   Det var det verkligen! ?

 • Reply
  Anna H C
  1 juli, 2019 at 12:45

  AVUNDSJUK!!!! Tingar en plats med er nästa år 🙂

  • Reply
   Cilla
   1 juli, 2019 at 15:59

   Den är redan reserverad för dig!! ?

 • Reply
  Antonia
  1 juli, 2019 at 14:48

  Härligt ❤️

  • Reply
   Cilla
   1 juli, 2019 at 16:00

   Jaaa – häng på nästa år! ❤️

 • Reply
  Malin
  1 juli, 2019 at 23:15

  Kan riktigt se er framför mig???

  • Reply
   Cilla
   2 juli, 2019 at 12:29

   Ja det var kul! Du och AK hänger väl på nästa år?!?

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.