Lite blandat

Vänninor och kvinnliga kontakter är en himla bra grej

En av många fördelar med att ha möjlighet att styra sin egen tid som passionär är att man hinner med både vänninor och knyta nya kontakter. Eller egentligen hinner man väl det även när man heltidsarbetar men kanske inte lika ofta eller så prioriterar man det helt enkelt inte då det finns så mycket som ska göras.

Jag märker själv nu att jag har varit dålig på att just ha mer kontakt med mina kvinnliga vänner och bekanta. När kidsen var mindre så var det familjen och jobbet som kom i första hand och övrigt såsom träning och umgänge utan familjen fick stryka lite på foten. Nu är det inte så att jag varit ensamvarg i alla år men jag har nog halvt medvetet prioriterat ner väninne-grejen lite för att inte agendan ska bli för stor. I perioder när tempot varit alltför högt så har det bara varit familj och jobb och jag har medvetet valt bort allt annat för dels orka men dels för att det är inte lika roligt när det är stimmigt.

Av någon anledning så tror jag också att jag inte haft behovet av att ha den kontinuerliga kontakten med andra kvinnor på fritiden. Många riktigt bra arbetskamrater och kvinnliga familjemedlemmar såsom syster, svägerska och systerdotter och annan släkt man träffar vid födelsedagar och jul har möjligtvis fyllt kvoten. Dock blir det inte så intimt vid de tillfällena utan man umgås med många andra samtidigt. Likaså vid parmiddagar och andra festligheter som jag verkligen tycker är superkul men där det ändå inte blir samma sak som några kvinnor på tu man hand. Det märker jag nämligen nu när det blir mer väninnetid i almanackan. Jag vill ha både ock!

Så även om jag inte tror mig ha saknat det så uppskattar jag det nu, massor. I veckan har jag bland annat hälsat på en vännina och före detta kollega i hennes nya lya. Familjen sålde det fina huset och drog till vacker lägenhet istället, det tycker jag är himla coolt. Förutom husesyn, förstås, blev det promenad samt mat på krogen och åh vad trevligt, mysigt och gott det var! Ett par dagar senare var det lunch med en annan hårt arbetande kvinna som också varit en kollega och som har livet fullt av aktiviteter av alla de slag. En myslunch helt enkelt, ett riktigt bra tillfälle att ses då äta mitt på dagen behöver alla göra och det tar ingen tid från hennes tighta schema 🙂 Nu ska vi bara hitta tillfälle till en längre sittning utöver Ullared i november.

Följer du mig på Instagram så såg du min snajsiga outfit i sonens cykelhjälm igår när jag hojade de nästan 14 km t/r till en after work. Det blev ett par jättetrevliga timmar med fem andra kvinnor som alla har anknytning till ett uppdrag jag jobbat med i Västervik. Någon av dem känner jag lite mer sedan innan men någon har jag precis träffat, en kul konstellation helt enkelt. Det var verkligen värt att cykla hem i mörkret på Gamlebyvägen sedan.

Till råga på allt så är en tjejresa inplanerad på måndag 🙂 Tre racingdamer till och jag har kidnappat en husbil av en förare och drar till Tyskland ett par nätter bara för att umgås. Det är inte klokt vilken bra grej det är med vänninor och kvinnliga kontakter!

Cilla

(Bilden visar de underbara väninnorna från Helt hysteriskt 🙂 )

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.