Böcker Lite blandat Skrivande Västervik

Vecka 44 är det höstlov, läslov och kanske lite omstart

Under vecka 44 är det höstlov, läslov och kanske lite omstart för min del. Tidigare år har vi passat på att semestra under denna veckan, gärna till varmare breddgrader. Men i år liksom förra året hejdar vi oss på grund av virus och annat skräp som far i luften 🙂 Eftersom det inte blev någon resa i år tänkte jag först att dagarna får rulla på som de gjort nu ett tag, men vartefter oktober började ta slut började jag drömma om några dagars lov. Till slut bestämde jag mig och planerade in en rymning till Västervik för höstlov, läslov och kanske lite omstart.

#därförälskarjagvästervik

Hashtaggen ovan är en rubrik som är förankrad i Västervik och som jag gärna använder. Speciellt i bilder där antingen havet eller vår fina Gamlebyvik framgår. Jag har skrivit det förr och tar ofta upp det i samtal att Västervik har verkligen något speciellt! Kanske är det just vattnet, kanske är det utbudet som är precis lagom, lite mer än hemma i Eksjö men ändå inte alltför stort. Eller så har det bara att göra med att tiden jag spenderar här är förknippad med sköna känslor. Och då tänker jag inte bara sol, bad och ljumma sommarkvällar. Utan tjusningarna som finns här året runt! Att tända en brasa i november är lika gött som att morgonbada i juli.

Jag gör till vardags samma saker i Västervik som Eksjö. Tvättar, lagar mat och städar så smått. Vardagen är i praktiken likadan men på något vis är känslan annorlunda, varför det vet jag inte. Jag kanske tar mer tid på mig och därför blir det lugnare?

Omstart

Just tiden har för min del varit liiiite ur led efter sommaren, missförstå mig inte nu, jag gillar min tid jättemycket! Varje dag från att jag vaknar till att jag går och lägger mig är min tid. Det är jag själv som valt vad jag lägger den på, så varje timma är min egentid 🙂 Men bland författardrömmar och konsultuppdrag så hackade någon schemat och vips så kröp känslan på att den inte räckte till. Tiden alltså. Inte så att det blev stressigt på riktigt men någon (jag själv) släppte rutiner och klantade mig 🙂 Och så kan vi inte ha det, jag och mina löss! Lämpligt nog så vecka 44 är det höstlov, och om jag varit ledig bitvis innan om åren, så måste jag väl kunna vara det nu med? Utan kids och långa resor! Det var en skön känsla att lägga in ”höstlov” almanackan.

Läslov

Vad ska jag hitta på nu de här dagarna på mitt höstlov? Självklart ska jag röja bland arbetsuppgifter som ligger och slirar både åt mig själv och andra. Så det handlar inte om att ligga på sofflocket och mumsa praliner! Men jag ska också läsa, massor! Fem böcker ligger fint i en hög och även om jag kanske inte hinner alla så gärna flera av dem. Att plocka upp en bok och börja läsa mitt på blanka dagen är en underbar känsla! Plöja sida efter sida, låta ögonen hitta de där orden som är avgörande för handlingen och halvt hålla andan ibland innan jag kommer till slutet. Det ÄR bland det bästa som finns.

Jag ska också faktiskt skriva en rad eller tre på bok nummer två. Det är inte mycket kvar på den och det retar mig lite att jag inte hållit mina rutiner som jag sätter upp. Som tur är kan man återvända till dem! Tänk om jag kunde vara klar med den till årsskiftet och jobba med redigering samtidigt som jag förhoppningsvis får vara ute och visa upp bok nummer ett. A dream would come true!

Vecka 44 är det höstlov

På lov får man också lov att bara vara, har jag hört. Så vem vet, det kanske åker på en serie på tvn, det kanske blir någon extra promenad och jag kanske får besök av någon fin människa eller två. Sånt vet man aldrig och tur är det, lite luft i almanackan måste man ju ha, eller hur? 🙂

Höstlov, läslov och omstart börjar nuuuuuuuuuuuu!

 

Cilla

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.