Lite blandat Skrivande

I vikens mörker har gått till tryck!

i vikens mörker

Min bok, I vikens mörker, har gått till tryck! Smaka på den – min debutbok har gått till tryckeriet. Nu är det ingen återvändo, alla bokstäver och tecken får sitta där de sitter. Och det är superläskigt och galet roligt!!

Som att gå genom passkontrollen….

Jag har ungefär samma känsla som när jag var 16 år och åkte till Oklahoma som utbytesstudent. Mina föräldrar och syster yster skjutsade mig till Arlanda och min syster förklarade att när jag väl gått igenom passkontrollen så är det ingen återvändo. Då kan du inte komma tillbaka. Så här efteråt tror jag faktiskt det är enklare att komma ut från boardingen än att hejda en bok hos ett tryckeri 😂.  Men även om känslan är just så, att jag inte kan ångra mig, så VILL jag inte det. Jag ville det inte då och inte nu heller, hur läskigt det än är. För backar jag får jag aldrig svar på frågan om författare är ett yrke, ett liv och en tillvaro som jag ska hålla på med. Även om mitt inre säger så, är det ni/de som läser som ändå fäller avgörandet. En författare, jag, vill bli läst och förhoppningsvis omtyckt av tillräckligt många för att fortsätta skapandet framåt.

Årets julklapp

Trycktiden är vanligtvis ungefär tre veckor, enligt den informationen jag fått. Men nu när julen närmar sig med stormsteg så är den drygt den dubbla. Dock verkar det som att jag ska få hålla I vikens mörker i min hand innan jul. Och för mig som älskar paket är det väl den bästa presenten man kan få?! Det är som att få en dröm uppfylld omsorgsfullt förpackad i glansigt papper och vackra snören. Nu blir det säkert brunpapp och hårda plastsnören som jag kommer skära mig på istället 😂 Men jag lovar att känslan kommer vara densamma som när jag fick leksaker som barn av tomten. Det kanske också är på sin plats att förvarna alla som finns i min direkta närhet att årets julklapp i år blir ju förstås en bok, MIN bok 🙂

I vikens mörker

I april 2016 skrev jag de första orden som nu blivit I vikens mörker. 2020 blev den klar och tiden sedan dess har innehållit redigering, testläsning och korr i massor. Mot slutet har tålamodet varit på väg att ta slut flera gånger, men varje gång har jag påmint mig om att tiden egentligen inte har någon betydelse. Huvudsaken är ATT den kommer. Och nu gör den det! När jag får information om släppdatum och jag kan bjuda in till release och liknande så kommer jag förstås hojta till. På vägen kommer jag också förstås visa omslaget som jag är så grymt nöjd över. Skapar av ingen mindre än Niklas Lindblad på Mystical Garden Design. Åh vad jag vill att även ni ska tycka om det! Plus själva historien förstås. Bilden som ligger till grund för omslaget och som även tagit författarporträttet har Hasse Sandström tagit, några bilder från den fotograferingen har jag redan använt. Men den bild som blev själva författarbilden, har jag sparat på. Visst är det spännande!

OM det är så att du redan nu vågar dig på att beställa en bok så är det bara att hojta till direkt till mig så skickar jag så fort den kommer. Förmodligen i mitten på december. Annars håller jag er uppdaterade kring vilka sidor den kommer finnas på och hos vilka bokhandlare samt affärer. Självklart är Småland i fokus på försäljningsområde. Jistanes så kul det här ska bli!

Skåååål och kraaaaaam,

Cilla

(Bilden är från i fredags när jag tryckfirade 🙂 )

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.