Racing

Vi är installerade på Mantorp Park!

Det är race i helgen på Mantorp Park och det är dags för den fjärde av fem tävlingar i år. Finalen på säsongen körs i Falkenberg i mitten av september.

Sedan de förra tävlingarna, i Holland för Austin Healeyn och i Knutstorp för Opeln, så har det givetvis skruvats i garaget för att göra bilarna klara till helgens tävling. Opelns växellåda hade behandlats allt annat än varsamt på den skånska slätten, speciellt omilt efter en tjuvstart i andra racet och behövde skickas iväg på spa ett par dagar. Även Healeyn har fått sig en genomgång sen sist men fick nöja sig med hemmagymmet. Dock verkar bilarna så här inför helgens tävlingar i alla fall vara fit for fight.

Det blev en annorlunda start på race-helgen denna gången då en mässa ställde till det i logistiken för föraren i Healeyn som inte ansluter förrän sent fredag kväll. Med gemensamma krafter är vi ändå installerade vid banan. En bil på släp fick ställas utanför banan i Mantorp på torsdagsmorgonen, en bil hjälpte goda vänner att köra upp och undertecknad följde för ovanlighetens skull med redan från början och fick husbilen på plats. Opel-föraren såg till att det egna boendet i form av en husvagn hamnade rätt. Tyvärr är det ytterligare manfall i Andersson/Wiktorsson teamet i helgen då proffsmekanikern befinner sig på andra race i USA och Canada och supportchefen solar på Kos. Den sistnämnda har dock skickat med en låda av hennes härliga bakverk 🙂 Jag har även lovat försöka filma Opelns race på Instagram.

Eftersom tävlingarna på Mantorp, så länge som vi varit med, infaller i augusti och efter kräftpremiären så laddar vi för skiva på lördag kväll. Det blir långbord under biltälten och bilarna får rullas ut ett par timmar. Kräftskivan är välplanerad och innehåller alla attiraljer som hör till. Faktiskt är den mer pimpad än de vi möjligtvis har hemma! På lördag kväll är det kräftmotiv på tallrikarna, tälten är dekorerade med allsköns detaljer och självklart är hattarna på 🙂 Sånghäftena är kopierade och klara även om jag hoppas att ägaren till den gula Spriten sticker in med en del från hans repertoar som var så uppskattat förra året.

Jag ser fram emot att mumsa på fångsten från förra helgen och som koktes under hård bevakning av en av grabbarnas kompisar. Jistanes vilket resonemang kring uppkok, mängden salt, antal kronor och sockerbitar. Ett tag var så många grytor igång att proppen gick! Jag höll mig undan och lade mig bara i diskussionen kring hur många kräftor i varje låda då antalet personer vid olika serveringar kan variera hos oss. Det är så härligt att ha i frysen och ta till en vanlig lördagskväll i november men också kanske till förrätten på nyårsafton. Eller varför inte som apetizer på altanen under sommaren i Västervik? Åh så gott det ska bli!

Givetvis finns en paj förberedd i kylen och brödrosten tog jag också med, med tillhörande riktigt rostbröd. Camping på asfaltsparkering borde väl inte vara en begränsning av helgmenyerna? Med lite fantasi löser man det mesta och går tävlingarna bra så firar vi och går de sämre då hittar vi något annat att fira. Nu laddar vi för en spännande helg!

Cilla

 

1 Comment

  • Reply
    Lena Johansson
    18 augusti, 2017 at 13:41

    Heja Claes å Arvid?å alla era kompisar ?

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.