Lite blandat

Virus – nu jädrar ska du ut – jag har en målbild!

Virus, bara ordet ger mig rysningar. Tittar man på det så är till och med bokstavskombinationen ful, eller hur?! 🙂 Jullovet blev inte som jag hade tänkt mig ett sketans virus anfall mig med hela sin arsenal och snodde en massa tid!

Sambon fick feber redan efter jul och så småningom konstaterad öroninflammation och spräckt trumhinna. Några dagars penicillin så är han ändå på bättringsvägen även om hörseln är nedsatt ett tag framöver. Vilket är en grym kombination tillsammans med min heshet just nu, kommunikationen är inte på topp precis 🙂 Själv fick jag ingen sån där fin bakterie som går att åtgärda med lite vita piller, utan förstås ett virus. Halsfluss och den sedvanliga luftrörskatarren. Jag är luftrörsmänniska så när förkylning och andra virus slår till så sätter det sig just där. De där tjocka små fula illaluktande virus-grejerna blockerar luftvägarna. Drar ner dem till små smala sugrör. Samtidigt slänger de in lite grus i maskineriet och hostan är ett faktum. Ja, ni hör ju hur synd det ÄR om mig!

Jag dricker vatten så det sprutar ur öronen på mig. Te kokas mitt i nätterna med honung. Vitlök, ingefära äts dagligen så varenda kärl i kroppen är totalt renblåsta. Utom rören då förstås. En dag gick jag till och med till farbror doktorn, trot att jag vet att det inte finns något att göra. Man ska ju ha feber för att anses riktigt sjuk och det har jag aldrig haft. En hejdundrande hostmedicin skrevs ut som till och med i namnet lät som kokain, men hade föga verkan. Inte ens knark hjäper alltså! Eller jo, den ger skakiga ben och illamående, men någon hosta tar den inte hand om.

Idag är det dag nio och nu får det fasen vara slut. Ditt jädra virus nu ska du ut!! Jag vet inte hur men nu är det krig, på riktigt! Mina sju timmars sömn ska tillbaka och därmed basta. Hälften har varit utlånat till viruset men nu ska jag ha tillbaka dem. Hjälper inte medikament och andra grejer så blir det mental krigsföring helt enkelt. Ikväll skapar jag bilder i huvudet där jag ser framför mig hur jag sopar iväg fula och äckliga små virus med kvasten. Eller sprayar med gift. Skjuter dem med hagelgevär! Om jag sover i militärutrustning så kanske mina virus fattar?!?

SEN ska jag ta tillbaka tiden jag förlorat och alla planer jag hade för jullovet. Långa promenader, extra träning, god mat, umgänge med vänner, shoppingtur och bokläsning! Målbilden är känslan som i bilden ovan.

Men först är det krig….. Håll tummarna 🙂

Cilla

8 Comments

 • Reply
  Lena Johansson
  6 januari, 2019 at 17:07

  Långa lugna promenader i minst en vecka efter du blivit frisk, ingen träning! Å hör sen lillasyster ❤

  • Reply
   Cilla
   6 januari, 2019 at 17:08

   Självklart!

 • Reply
  Stina
  6 januari, 2019 at 17:57

  Men stackare, lider verkligen med dig när jag läser, krya på dig och hoppas verkligen på bot och bättring snart. Jag kör med ingefärshot i snaps glas när jag är på väg att bli risig eller är sjuk så det är mitt tips. Kram på dig ?

  • Reply
   Cilla
   6 januari, 2019 at 17:59

   Tack snälla du ?!!

 • Reply
  Anna H Cantby
  6 januari, 2019 at 18:12

  Usch STACKARS dig <3 Gratislunch utlovas så snart du är pigg nog att ta dig till grannkommunen 🙂

  • Reply
   Cilla
   6 januari, 2019 at 18:16

   Ska skrika det till viruset att jag måste åka på lunch!!! ?

 • Reply
  Sarah
  9 januari, 2019 at 21:55

  Stackars dej men hoppas att du är helt bra nu 🙂 Hoppas du kan ta igen allt som du hade tänkt göra när du är frisk 🙂

  • Reply
   Cilla
   9 januari, 2019 at 21:58

   Tack snälla!! Inte helt återställd i halsen än men det kommer nog!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.