Lite blandat

När julfriden infinner sig……

Julfriden, är inte den en av de bästa känslorna? Ni vet när man landar liksom in i ett lugn precis innan eller på julen. Ett lugn som säkert finns ibland vid andra delar av året, men med julens dofter och smaker så är det något alldeles extra. Med alla ljus, tända brasor och förhoppningsvis lite vitt på marken som ramar in det hela.

I år har jag haft turen att finna julfriden lite tidigare än andra år. Jag är ganska säker på att det har att göra med att jag haft förmånen att vara ledig flera dagar nu innan jul. Tiden har funnits att fixa det jag har velat greja med och stressen har inte behövt visa sig något märkvärt. Ja förutom när man ska trängas på alla parkeringsplatser med alla andra bilar som parkerar lite mer avigt… 🙂 Då går blodtrycket upp en smula!

Lite räcker långt

En annan bidragande orsak till att julfriden har infunnit sig redan någon dag eller två innan julafton är nog ambitionsnivån. Visst har jag en lista på saker och ting jag vill ha gjort men den är inte alltför lång. Städat och pyntat i både Västervik och Eksjö, absolut, men alla tomtar åker inte fram längre. Jag köper hellre dörrkransen och julblommorna färdiga ifrån dem som kan istället för att lägga tid på något som jag inte är speciellt stolt över heller. Även om jag älskar kakor och fika så blir det bara lussebullar, pepparkakor och någon kaka till som bakas. Tidigare år när tiden varit mer knapp har dessa köpts färdiga, vilket går alldeles utmärkt.

Godis och julmat

Julgodis prioriterar jag gärna och sedan flera år tillbaka görs det tillsammans med någon väninna eller två 🙂 Nöje med nöje och lite nytta kombineras vilket bidrar alldeles perfekt till julfriden. Till julbordet har jag det så förspänt att jag får åka runt att äta på julafton. När ens fina svägerska är kock så förstår ni vilken kvalitet det julbordet har! Hemma i Eksjö och även hemma i Västervik blir det ändå lite julmat, men bara sånt vi tycker om och i princip äter upp. Bättre att fokusera på litegrann än bara för att det ska vara.

Okej när det kommer till julklapparna kanske jag inte är så återhållsam. Inte bara för att jag själv älskar paket, att både ge och få förstås. Det hymlar jag inte med! Utan även för att jul är ett ypperligt tillfälle för oss att visa att vi faktiskt tänker på våra nära och kära. Jag, och jag tror många med mig, kan vara lite dålig på det vid andra tillfällen på året. Det är inte gåvan i sig som är grejen utan tanken bakom. Om inte annat ta tillfället i akt att åtminstone berätta för de du tycker om att du faktiskt gör det. Tala om tanken om du har svårt att hitta något att ge, eller inte vill och kan ge.

Skänk en tanke till andra i jul

Slösa gärna dina tankar och ord på dem som inte känner juletiden såsom du och jag. De som har det tufft i livet just nu, de som inte har möjligheten av olika anledningar eller de som knappt vet att det ens är jul. Det kan var både någon i din närhet eller långt bort.

God Jul till er alla som läser detta och alla andra med förstås! Hoppas ni hittar julfriden på något sätt, åtminstone en liten stund och njuter av den.

Cilla

 

10 Comments

 • Reply
  Josefine Sandström
  23 december, 2018 at 19:01

  God Jul ✨?✨

  • Reply
   Cilla
   23 december, 2018 at 19:08

   Detsamma!! ❤️

 • Reply
  tina erixon
  23 december, 2018 at 19:33

  God jul ?????

  • Reply
   Cilla
   23 december, 2018 at 19:52

   Detsamma!! ????!

 • Reply
  Antonia
  23 december, 2018 at 20:54

  God jul ? ? ??

  • Reply
   Cilla
   23 december, 2018 at 20:59

   Detsamma ❤️ ? ? ?

 • Reply
  Kerstin Svanberg
  23 december, 2018 at 22:51

  Cilla med familj??????? ni skall alla ha en jättefin jul
  Kraaam??

  • Reply
   Cilla
   23 december, 2018 at 22:58

   Detsamma fina du ??❤️?

 • Reply
  Susanne
  24 december, 2018 at 00:22

  God Jul till er alla ?????

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.