Västervik

Egentid, städning och julmys i Västervik!

egentid

Jag har haft egentid i Västervik ett par dagar där nytta har kombinerats med nöje. Det är skönt att vara helt ensam ibland inte bara någon timme eller två utan lite längre tid. Välja mat som bara jag gillar och se vad andra tycker är ”dåliga filmer” 🙂

Egentligen gillar jag inte ordet egentid, det låter som om det att övrig tid är påtvingad på något sätt. För sjutton, all tid jag har tillgänglig är väl min tid? Jag har gjort val genom åren och väljer fortfarande vad jag vill lägga min tid på. Familj, hus och hem, jobb, skriva, träna, läsa och allt annat som är kul! När vi har valt vad vi vill lägga tiden på så det väl det som är egentid? Sen ÄR det skönt att vara ensam ibland, framför allt eftersom inte några i min närhet tycker som jag i ALLT 🙂 Konstigt va?!

Västervik

Efter ett par julinspirerande stopp på vägen så kom jag till Västervik redan i torsdags kväll. Den stora julstädningen stod på schemat under fredagen. För att inte tappa tid och ork ville jag inte att det skulle ta halva dagen innan jag var på plats, därav ankomst kvällen innan. Extra skönt eftersom höstens lediga tid inte spenderats lika mycket i härliga Västervik som det brukar göra. Vi har gjort en massa annat roligt istället och hunnit sakna vårt Sandebo. Annars så försöker vi åka varje helg och lov då vi trivs så bra. ”Ska ni inte flytta dit?” är det många som frågar. Njae, är svaret från oss. Vi tycker om att vara både Eksjö och Västervik, både Sjöarp och Sandebo. Miljöombyte i vardagen är underskattat, även att aktiviteterna är densamma. Städa, laga mat och andra vardagsrutiner.

TV

Redan i torsdagskväll nyttjade min egentid och roffade åt mig tv-dosan. Trots att jag inte hade någon att utmana om den. Jag hoppade över alla serier, såpoperor, Discovery och bilbyggarprogram. Fastnade för en film! Det är flera månader sedan jag såg en hel film och nu hade jag sån tur att Star Trek visades. Jag vet att det är töntigt men jag gillar Sci Fi och övernaturliga grejer 🙂 Star wars är bäst! Kuddar, filt och ett par punshpokaler och kvällen var gjord. Jag var till och med vaken till efter tolv. En sensation då jag får kämpa klockan 22 annars för att hålla mig vaken mellan tandborsten och sängen.

Städning

Efter beklagande till höger och vänster drog jag igång städprojektet under fredagen. Fy fasen vad tråkigt där är och fy sjutton vad skönt det är när det är färdigt! Jag hann ta sönder dammsugarmunstycket, gnugga ihjäl mig på duschdörrar och svära på allt och alla innan jag var klar. Nej, städning är inte min starka gren men bra blev det. Om jag får säga det själv. Det skulle nog inte duga åt väninnan som har OS-guld i städning och har skinande glasdörrar VARJE vecka, men vi har olika kvaliteter och jag tycker om henne ändå 🙂

Så vad blev då belöningen efter städningen? För en sådan måste man ju ha! Vin, musslor från Icas chark och inte mindre än TVÅ filmer. De sista i Harry Potter serien – ni förstår att jag passar på att se dessa när jag har egentid va? Det kan ha slunkit ner någon punchpokal också.

Så när lördagskvällen kom så småningom och familjen anlänt så var det en mycket nöjd Cilla som flöt omkring. Ovanpå den goa känslan från fredagen så avverkades några julklappar och styrketräning i garaget innan soffan intogs igen. Dock utan bestämmanderätt över fjärrkontrollen, men vad gör väl det, det finns ju böcker 🙂

Cilla

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.