Lite blandat

Visar man sin personlighet i sina kläder?

Under en promenad i skogen häromdagen så lyssnade jag på Stil i P1 som är ett av de få radioprogrammen jag faktiskt följer och som är riktigt bra. I det avsnittet var det Eva Dahlgren som Susanne Ljung träffade och de resonerade bland mycket kring artistens stil och funderingar kring mode. Ett par uttryck i intervjun som fastnade hos mig och som jag gillade var att Dahlgren tyckte att man visade sin personlighet i sina kläder och att hon klädde sig med eftertanke om jag förstod det hela rätt.

Att flera artister, modeinspiratörer och designers med flera klär sig med verklig eftertanke är nog vanligt eftersom de många gånger genom kläderna visar inte bara sin personlighet utan att de råkar även blir en del av deras varumärke. Undrar hur många av oss andra dödliga tänker så? Eller blir det så automatiskt när vi väljer kläder och outfits som vi tycker om och det liksom löser sig eftersom de faller in i samma genre? Är man en jeans och T-shirt person och trivs bäst i det så fortsätter man att köpa kläder i den stilen, samma torde gälla för de som trivs bäst i kostymer och så vidare. Dock är jag osäker på om det visar personligheten. Är personen med kostymen mer stram och T-shirten mer laid back? Ja kanske, men å andra sidan känner jag till flera personer som trivs jättebra i en välsydd kostym där tyget faller som det ska och passformen är i det närmaste perfekt och de är inte alls strama.

Själv verkar jag ha en mer beigegrå personlighet om jag tittar på den senaste tidens inköp på bilden ovan 🙂 Samtidigt så vill jag tro att min personlighet är galet färgglad! Fast jag märker mer och mer att det är inte de mest sprakande plaggen som får följa med mig hem numera, jag skyller på att min persona är alldeles för tilltagen så att den behöver lugnas ner i med mer jordnära färger. Vad jag faktiskt däremot ofta gör är att både shoppa och klä mig med lite mer eftertanke än förr om åren. Tidigare kunde vilket plagg som helst få följa med hem och bo hos mig bara jag tyckte om det. Efter en tid märkte jag att PPA – pris per användning – var ganska högt och vi vet ju alla att de dyraste kläderna är de som hänger i garderoben oanvända. Nu vill jag både bli inspirerad i provhytten och samtidigt kunna svara ja på frågan om jag kommer använda den innan investeringen görs.

Tyvärr har jag inte hittat samma rutin för skor fullt ut, fortfarande kan några mer eller mindre opraktiska dojjor få flytta in bara för att de är så underbara och framför allt sköna. I några timmar i alla fall 🙂 De som jag hittade hos Sandins i Eksjö häromveckan kommer garanterat ha ett lågt PPA, snygga och grymt sköna! Båda paren var svarta och platta så återigen kanske jag kompenserar personligheten. Å andra sida tilltalas jag oerhört mycket av det mer stilrena när jag hittar inspiration på till exempel Instagram. Jag blir glad av det galna men det praktiska i mig noterar önskelistor på det som fungerar bättre i min vardag och det är kanske så det är för många? Att det är miljön vi verkar i som styr vår stil snarare än våra personligheter, åtminstone för oss vanligt folk.

Cilla

(Klänningen till vänster på bilden är från Lindex och är hellång, därifrån är även toppen i mitten till höger som är lite transparent i ränderna. Den stickade beigea tröjan med knapparna och den grå tunnare polon är från Filippa K, båda var halva priset 🙂 )

 

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.