Löpning och Träning

Åk på träningsresa, det är superkul!

Tyvärr blir det ingen träningsresa för mig i år, men jag kan varmt rekommendera att åka på en. Att förena nytta med nöje och framför allt ett härligt väder är härlig kombination.

Jag hade länge suktat efter att få åka på träningsresa och lagt ute lite krokar här och där till väninnorna men inte lyckats få med mig någon. Visserligen tycker jag mig att vara en modig människa men även rätt social så jag ville gärna ha sällskap med mig om jag skulle åka. För två år sedan kom en dåvarande kollega in på kontoret och meddelade att ”nu är jag red0”! Jag hann tänka ”för vad” innan hon förklarade att hon var redo för träningsresa 🙂 Hon har nog alltid hängt i med träning några gånger i veckan, ända sedan barnsben, till skillnad från en rookie som en annan. Å andra sidan tar jag igen det på envishet.

Vi letade runt och fastnade för Springtime och deras vecka på Mallorca med Friskis och Svettis som ledare för passen den veckan. Jädrar vad kul det var! ALLA sorters människor var med, allt från ungdomar till ett pensionärspar i 80-års åldern. Passen var fyllda med så många olika kroppar och förutsättningar att jag vågar lova att det inte fanns en enda som kände sig obekväm. En stor bidragande orsak till det var förstås rutinerade ledare från Friskis som såg till att alla fick jobba utifrån sina förutsättningar. Grymt bra!

Även om jag hade en liiiten orealistisk dröm om att komma hem från resan med superkropp så blev det kanske inte riktigt så 🙂 Å andra sidan så visst får både kropp och själ en rejäl boost när det görs flera pass om dagen. Vi hade som mål att göra ca 3 pass om dagen och det fixade vi, självklart med träningsvärk bitvis men det är det värt. Några gjorde ett passa, några inga alls någon dag och andra fler. Däremellan åt och drack vi gott och solade förstås. Visst var det några som gick in för den mer gröna linjen under veckan men de flesta av oss njöt av något glas vin eller två till middagen. Nytta med nöje, precis som det ska vara!

Givetvis fick vi mersmak så förra året var vi på Kreta med Apollo och Iform. Tyvärr blev upplevelsen inte lika härlig som sist. Kvaliteten på passen var jättebra så Apollos ledare ska ha stor cred. Dock var organisationen av resan på plats osäkrare och kontakten med ledare och arrangörer inte lika stor. Det hade heller inte framgått innan att flera pass och föreläsningar var på danska. Men träna fick vi och sola också! Dock hamnade vi nog på Kretas avigsida då många sagt att ön är så himla fin och det var det inte där vi var, men helt okej.

Även om det inte blir någon träningsresa nu i vår så har viljan att åka igen inte sinat! Tills det blir aktuellt igen så drömmer jag om Thailand med Lofsangruppen, löparresor med Springtime eller egentligen alla träningsresor med dem 🙂 Om du drömmer också så kan jag varmt rekommendera konceptet!

Cilla

Bilden är från Mallorca där man fick välja aktivitet under veckans utflykt. De flesta vandrade men några av oss klättrade med god hjälp av instruktörer 🙂

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.