Lite blandat

Mitt hår är en komplex historia!

Mitt hår har fått gå igenom allsköns former och frisyrer genom åren! Rött, brunt, svart och blont tillsammans med rakt, lockigt och rufsigt. Riktigt långt har jag inte haft sen jag var sju år om man inte räknar en sommar med hårförlänging 🙂

Den förlängningen av mitt hår var kanske inte ett av mina mest lyckade drag. Jag hade alldeles för lite tålamod att låta det växa ut innan jag satte i dem och resultatet blev någon form av hockeyfrilla! Äsch vad gjorde det, jag hade roligt den sommaren med hårband och spännen och eftersom var och varannan människa verkar sätta i det nu så kan jag stoltsera med att jag var tidigt ute åtminstone.

Ett annat minne som kommer upp avseende mitt hår är den gången jag svek min frisör Tina på Hon och Han i Nässjö. Självklart fick jag betala dyrt för det! Jag bokade tid hos en frisör som en släkting gick till som alltid skitsnygg i sitt hår. Då var frisyren ganska kort och fylldes på med slingor vid behov. Jag fick tid sent en kväll och frisörskan hade salongen hemma och det var inget konstigt egentligen. Det var bara det att hon var en aningen stressad, låg efter med dagens kunder så det gick i en rasande fart! Jag märkte nog att det drogs inte lika många slingor på ena sidan som den andra men tänkte nog att det rinner i mellan eller något….. Klippte gjorde hon också i vad som kändes lika ojämna flyt och herregud vad jag lipade när jag kom därifrån! Svärmor tyckte jag var klen och det var väl inget att beklaga sig för 🙂

Dagen efter fick jag akuthjälp av den snälla Tina att hyfsa till det! Dock bidrog historien till en härlig kavalkad av gäster som, utklädda som mig, beklagade sig över sitt hår på min 30-årsfest för några år sedan med orden ”fy fläen vad jag ser ut i håret”:-)

Långt tidigare än det hade min kära frisör klippt mitt hår sådär fräsigt och samtidigt färgade det riktgt rött! Jädrans så cool och snygg jag kände mig. Dagarna efter var det rallytävling i Nässjö och med massor med folk. Knappt hade jag anlänt till tävlingen som vi skulle åka förrän en kartläsarkollega skrek ”titta en morot med glasögon”. Givetvis med värme och humor men stryptaget var nära! Min slutsats var förstås att han hade dålig smak 🙂

Nu har jag försökt spara lite ett par månader igen men häromveckan så tröttnade jag rejält! De stackars testarna jag har blir ännu tunnare och stripigare när de kommer nedanför öronen så nu åkte nacken av. Jistanes så fräscht det känns igen. Helt plötsligt så liknar det i alla fall så som jag ser ut när jag kommer direkt från Hon och Han. Ibland har jag funderat på att köpa en kurs i styling, kan man det tror ni? Förresten hur lärde ni er styla så snyggt??

Cilla

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.