Lite blandat Racing

I Dortmund och hämtar förhoppningsvis Niessman!

Jag är i Dortmund! Självklart var vi tvungna att kompensera förra veckans flyg med en bilutflykt. Vanligtvis tar vi ju bilen på våra skidresor men det var liiiite för långt till Italien för det. Så nu blev det Dortmund tur och retur om 200 mil denna veckan istället för att stilla bilsuget!

Det är ny husbil som hägrar efter att vi sålde vår LMC i höstas. Sambon vill ha bakhjulsdrift och skulle vi ändå byta så önskade jag större sittgrupp på mitten. När vi jämför racingkollegornas husbilar som är på totalen lika stora har vi en sittplats mindre och då är vi ändå flest personer kopplade till vårt hushåll! Eftersom racing är lika mycket tävling som sociala begivenheter vill jag gärna ha utrymme även till stjärterummet. Efter mycket letande och vetenskapliga undersökningar fastnade vi för Niessman som modell. Tyvärr fanns ingen modell på svensk mark som innehöll alla kriterier så denna gången fick Tyskland och Dortmund stå till tjänst.

Avfärden gick redan under onsdagen och mellan Lubeck och Hamburg fanns ett hotell inbokat. Ett perfekt läge jämte motorvägen, så vi slapp lägga tid på att trassla oss ur och in stan. Pensionatet Landhaus Hammoor kan verkligen rekommenderas om man vill ha rena och stora rum utan någon jättelyx. Det hade förresten till storleken varit mer perfekt i Cervinia än på tyska landsbygden. Restaurangen hade finfin schnitzel och frukosten innehöll allt man vill ha. De belgiska våfflorna som rostades fick godkänt av sonen 🙂

Ytterligare dryga 35 mil avverkades under torsdagsförmiddagen innan vi var framme hos bilfirman och vår förhoppningsvis nya familjemedlem utanför Dortmund. Inte för att vi åker på långa semestrar med vår husbil men det bli en del nätter i den på grund av racingtävlingarna, något lopp för min del samt att det är himla bra att ha med sig eget boende när det vankas kalas eller liknande. Galet smidigt att kunna packa mycket och ha både säng och kök med sig 🙂

Efter diverse undersökningar och inspektioner så bådar det gott för en bra affär men vi får se vad som få följa med hem från Dortmund till Sjöarp under fredagen. Ikväll är det hotell på stan som gäller och middag på krogen. Det KAN vara så att vi slank in i en shopping-galleria på vägen också 🙂 Vete sjutton om inte en gul härlig skönhet fick följa med därifrån också, men det kanske jag återkommer om….

 

Cilla

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.