Lite blandat Racing

Austin Healeyklubben – version Höglandet med omnejd

Vilken dag vi hade igår! Det var endast frukosten som intogs hemma sedan var det ut på aktiviteter i det fina vädret hela dagen 🙂 Bilträff tillsammans med Austin Healey-anknutna bekantskaper stod först på programmet. En del mer bekanta än andra. I inbjudan nämndes något om attan fick anlända i egen sportbil av valfritt märke men min vita ögonsten och skönhet gör ostkusten osäker så vi tänkte att en elbil är väl nästan som en sportbil?!

Tji fick vi när vi anlände till Eksjöholm där en ”extrabil” utan tak väntade på oss att disponera för några timmar 🙂 En skinande röd vältrimmad sak som verkligen gjorde skäl för sin M-version. Det syntes förstås inte utanpå men märktes väl när racingföraren jag delar tidning med ”bara provade lite” vid olika tillfällen under dagen….Okej, jag kanske provade lite jag med. Dagens huvudpersoner var dock de två vackra Austin Healeys och den tjusiga MG som deltagarna från Jönköping och Eksjö tagit med.

Värd och värdinna för dagen hade dukat upp ett förmiddagsfika på solig altan med utsikt över en av Eksjös sjöar och hade vi inte haft en tid att passa hade de flesta av oss kunnat fastna där. Men i kortege gav vi oss ut och körde på slingriga vägar österut. Överraskande blev det ett stopp på vår egen tomt och en visning av
racingversionen av Austin Healey. Tyvärr stod den upplastad på kärra fortfarande efter förra helgens bravader i Mantorp, alternativt platsbrist i garaget. Dock verkade det inte hindra från vare sig granskning i motorutrymmet eller en provstart 🙂

Vi fortsatte sedan utforskningen av Smålands mindre asfaltsvägar och hamnade till slut i Bunn. En ny plats för mig som jag bara hört talas om innan men inte besökt. Jättefint! Lunchen på Bauergården kan jag varmt rekommendera där jag själv föll förstås för Hugos isterband. Någon slog till på fisken och andra på räkmackan som fanns i både större och mindre modell. För oss som aldrig varit med på bilutflykt på detta sätt så var det riktigt uppskattat. Goa vägar, härliga bilar, fin mat och mycket trevligt sällskap! Visst blir det mycket bilsnack men trots att jag är novis så är det roligt att lyssna på de som vet vad det handlar om och engagemanget för engelska bilar lyser långt.

Under seneftermiddagen hann vi bara hem och svida om och sen tillbaka till den där härliga altanen för sittning nummer två. Återigen bortskämda med godsaker! Denna gång kryddat med toner från stadsfesten som också fick sig ett besök live sedan. Det var en perfekt sensommarkväll för konserter på stan. Ungdomar i flock med energin sprutande, medelålders med förfestens glans i ögonen och allt annat folk som strosade och studsade på gatorna. Värme, glädje och musik – en härlig avslutning på augusti. De som arrangerar Eksjö Stadsfest gör verkligen ett grymt jobb.

Om det sen var dagen som tog ut sin rätt, vår egen förfests trevligheter eller bekvämligheten som gjorde att stadsfestbesöket inte höll på till sen natt, det låter jag vara osagt. Istället avslutade vi sommaren på ovan nämnda altan igen. Molly Sandéns uppträdande hördes över sjön och det passade bra in med mörkret och sensommarvärmen. En av sommaren 2019 års riktigt bra dagar!

Cilla

2 Comments

  • Reply
    Kerstin Svanberg
    1 september, 2019 at 21:57

    Ja det var verkligen en fin o rolig dag vi hade?

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.