Löpning och Träning

Träningsresa i gudomlig miljö med härliga människor

Ett par gånger tidigare har jag och en vännina åkt på träningsresa. Till Mallorca med Springtime där Friskis och Svettis höll i programmet och till Kreta med tidningen iForm. Då var det Apollos instruktörer som såg till att vi fick träningsvärk och somnade gott på kvällarna. Denna gången var det Ida B Olsson och Miranda Jansson, även kallade Sessan och Skatan i poddvärlden samt Workoutispassion och Mycketmira i sociala kanaler som anordnade resan. Den ena brinner för träning och den andra för kreativitet. Båda strålar av energi och rent av kärlek. Även Resia och Replay var medarrangörer till upplevelsen.

Ida har jag följt ett tag på Instagram och även stalkat henne genom att delta på två av hennes Bootcamps på Bjertorps Slott. Med en riktigt sund inställning till hälsa och träning samt en generositet till andra imponerar hon på mig. Samtidigt som hon styr träningen med stark hand och tydliga instruktioner 🙂 Resorna hon och Miranda arrangerat tidigare har sett så fantastiska ut att när det kom ut en inbjudan i vintras fanns det inte mycket att tveka på. Speciellt inte när väninnan hakade på med bara ett par timmars betänketid.

Förra måndagen var det så dags för avresa till Italien, området Piemonte och det mytomspunna Villa La Madonna. Det lilla svenskägda eleganta hotellet jag sett dyka upp i olika sammanhang med fantastiska bilder. Och som det levererade! Lokaliserat på den italienska landsbygden bland vinrankor och kullar så stämde varje bild jag sett i både utseende och stämning. Jag tror att både jag och alla de övriga 34 kvinnorna blev kära vid första ögonkastet. Eftersom hotellet har 18 rum så intog vi hela hotellet vilket även det gav en extra dimension till resan. Vi hade alla samma mission, att träna och att njuta.

Redan en kvart efter ankomst till hotellet bjöds vi på ett fyspass som för många satt kvar i benen i flera dagar 🙂 Visserligen hade vi rest en bit och suttit mycket men var det här verkligen nödvändigt – lät min första tanke när vi blev beordrade att slänga oss i ner i gräset där verbenan doftade underbart i näsan. Eller när vi skulle maxa löpsteget på uppfarten till hotellet. När middagen sedan serverades på den glastäckta terassen i form av bland annat risotto och tiramisu samt gott rött i glaset så var det värt vartenda flåsigt andetag.

Kommande dagar fortsatte med samma tema, träningspass varvades med god mat i gudomlig miljö med vad det visade sig härliga människor. Som alltid är det lite nervöst även för en social och cool person (egen utsago 🙂 ) som mig att möta en ny grupp. Tänk om de var fina av sig, vältränade och inte gillade kääääringar från Småland?!? Det sistnämnda fick jag väl och för sig aldrig svar på men det tolkar jag som positivt! För de var verkligen jättefina människor, både på insidan och utsidan – kvällsstassarna var som en catwalk i Paris. ALLA var såååå snygga, trevliga och starka! En upplevelse av gruppdynamik jag kommer bära med mig länge.

Träningen som sådan innehöll förutom fyspasset även löpning, löpteknik, core, bootey workout, freepower och olika former av yoga. Ett smörgåsbord som jag tog för mig av alla rätter oavsett om det var nytt för mig eller inte. Ida som ledde alla passen bjöd in så att vi alla kände oss välkomna och blev rejält trött eller avslappnade. Beroende på passets syfte.

I fredags när vi åkte hem var vi nog alla lite tagna, var och en på sitt sätt. Kanske än mer nu några dagar efter jag klivit ur Villa La Madonna bubblan och in i vardagen igen. Dock känns det som att det är en liten guldkant som följer med än och som jag hoppas sitter kvar länge. För vad kan det annat bli i en sån miljö, med sådan rörelse tillsammans med sådana människor?

Cilla

 

Bilderna är tagna av grymma Hanna Skoog

2 Comments

 • Reply
  Katarina Backhans
  17 september, 2019 at 07:40

  Tack tack tack för en fin sammanfattning av en helt magisk resa. Så kul att få möta dig och din väninna. Vi kunde väl stannat kvar några dagar..veckor till!! Hoppas snart vi ses igen?

  • Reply
   Cilla
   17 september, 2019 at 13:15

   Jaaa, vi hade kunnat stanna lika många dagar till ? Lika härligt att träffa dig och håller tummarna att vi ses igen!!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.