Racing

Falkenberg Classic i helgen – säsongsavslutning!

Var det inte maj nyss och första tävlingen för säsongen istället för sista?! Jistanes vad tiden går fort ur vissa perspektiv. Fyra tävlingstillfällen har alltså avverkats och det femte och sista sker nu i helgen på Falkenbergs Motorbana. Varje tillfälle har två tävlingar i sig med poäng som räknas samman för att till slut kora seriesegrare. Både i respektive klass och på totalen. I år har faktisk en familjemedlem på det åtråvärda totalpriset!

Innan de gav sig iväg med släp, husbil och husvagn i eftermiddags jobbade jag som flygande reporter och ställde ett par frågor till förarna i familjen.

Claes – hur har säsongen varit och vad hoppas du av tävlingarna i Falkenberg?

”Säsongen har varit helt åt helvete….

Eller nej,  den har ju varit bra! Det började inte så bra med en trasig Austin Healey lagom till första tävlingen men sen rättade till sig. Inför helgen ligger jag efter Sid som rattas av Lotsengård från Oskarshamn men förhoppningsvis har jag skramlat ihop tillräckligt med poäng på söndag att vinna klassen för säsongen. Dock är det mycket som spelar in. Framför allt att bilen håller ända till söndag kväll och jag tar mig i mål båda dagarna.

Med Kadetten vinner jag ju jämt så där är det inga problem 🙂 Inte bara för att jag har en så bra bil utanför att jag är ensam i den klassen! Det ger ju inte så mycket men istället brukar jag titta på varvtider i andra klasser för att jämföra mig med. Till nästa år kan man hoppas att det blir fler bilar i min klass.”

Arvid – vad hoppas du av tävlingarna i helgen och hur har din säsong varit?

”Eftersom jag har chans på att vinna hela totala RHK-cupen om bilen håller så är jag förstås jättenöjd med säsongen. Till helgen gäller att för mig som för många andra att bilden håller. De sista tävlingarna har jag haft lite problem med topplocket, det läcker ut vatten, men jag hoppas det ska gå bra. Det är alltid enklare att riva motorn under vintern än under pågående säsong. Sen är det inte bara min egen insats som påverkar vart totalsegern ska gå år utan det beror förstås på hur det får för de andra i sina klasser. Dels placeringarna men dels också hur många som är med i varje klass då det är det som bestämmer poängen. Men visst hade det varit häftigt att vinna, det är ändå över 200 förare med RHK-cupen.”

Läktarsupport

Som alltid på alla tävlingar så kommer läktarsupporten göra allt vad vi kan för att se till att både familjens förare och andra får så bra tävlingar som möjligt i Falkenberg i helgen. Kylskåpet är fullpackat, varma kläder medtagna och extragäster är tillsagda. Som alltid uppdaterar jag via Instagram och Facebook för de som är intresserade 🙂

Då kör vi säsongsavslutning för 2019 – gentlemen start your engines!

Cilla

 

1 Comment

 • Reply
  Kerstin
  20 september, 2019 at 11:19

  Vi är redan på plats ?
  Har idag börjat dagen med skumpa?

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.