Böcker

Bok- och poddfestivalen hos Louis de Geer i Norrköping

Från releasen av Ur skogens djup i november ända fram till  jul hade jag fullt upp med olika aktiviteter. Alla kopplade till mitt författarskap. I lördags var det återigen dags att ge sig ut med boklådorna, denna gången till Bok- och poddfestivalen i Norrköping. Festivalen anordnades i lokalerna hos Louis de Geer och det blev en riktig härlig dag!

Skriva, jobba och aktiviteter

Fram till jul var mina veckor fulla med bokrelaterade aktiviteter. Från releasen gick det i en rasande fart med härliga bokhandlarbesök, signeringar och julmarknader. Åh, vad jag tycker om den delen av författarskapet! Eller egentligen gillar jag ju alla delar. Få sitta hemma och skriva i myskläder men också att vara ute och träffa härliga människor i boksammanhang. Släng in några timmars vanligt jobb också så är mina dagar kompletta. Jobb för mig innebär ofta samarbeten med kunder. Någon vill ha hjälp med marknadsföring, någon annan med ekonomi och en tredje vill bollplanka.

Det sistnämnda är verkligen något som jag tycker är extra roligt, dock bär det med sig ett stort ansvar. När någon vill anförtro sig kring sina tankar om sin verksamhet är det ett förtroende vi som konsulter får. Det är viktigt att ta till vara på. Men så oerhört givande att få vara med och få inblick i dessa starka företag vi har i näringslivet.

Bok- och poddfestivalen

Större delen av januari har präglats av just skrivande och jobb, och bara några få aktiviteter som jag kallar dem. I lördags var det dock dags igen och färden gick till Norrköping. Via sociala medier hittade jag den nystartade Bok- och poddfestivalen som anordnades hos fina Louis de Geer. En konsert- och kongresshall inne i centrala Norrköping. Eftersom jag har två böcker och två poddar i bagaget attraherade självklart festivalen direkt! Även min ena poddpartner, Malin Lundskog gick igång på tanken och därmed fick vi en ursäkt att ses också! Det händer inte så ofta att vi får till det, så det var värt resan bara det 🙂

Upplägget var likt andra mässor och marknader. Vi blev tilldelade varsitt bord som vi försökte fixa till så fint vi kunde med böcker och material om våra poddar. Det var lyxigt att bli placerade precis vid trappan där besökarna anlände så vi agerade både bokpresentaterörer och garderobsvisare. Jag älskar att hitta anledningar att prata med trevligt folk! Och det finns det gott om i Östergötland.

Norrköping, jag kommer tillbaka

Besökarna som kom var engagerade och nyfikna på både poddar och böcker, så det blev allt en del försäljning. Flera nya bekantskaper fick jag också lära känna, bland annat Norrköpings Stadsbibliotek. Men också Söderköpings bokhandel som var så himla trevliga. Det är så kul att snacka böcker, skrivande och boklivet i allmänhet. Många gäster var nyfikna på skrivarprocessen också och som alltid delar jag gärna med mig av tankar och idéer. Min och Malins resa till färdig bok finns ju också dokumenterad i podden Skriverier med Malin och Cilla. Tänk att vi hållit på i två år nu! På fredag kommer ett nytt avsnitt, starkt präglat av Bok- och poddfestivalen.

Efter intervjuer både på scen av fantastiska Lisa Tilling och även av Norrköpings Tidningar, kunde vi summera dagen som väldigt lyckad. Nu ser jag än mer fram emot SmåLit som går av stapeln i veckan. Jag hänger i Eksjö på onsdag, Värnamo på fredag och Jönköping på lördag. Vi ses väl? 🙂

 

Cilla

 

1 Comment

  • Reply
    Malin Lundskog
    30 januari, 2023 at 07:58

    Men yes! Kul att ses, kul att podda, kul att intervjua och bli intervjuad och så in i hoppsan kul att prata med härliga människor❣️

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.