Lite blandat

Cilla intervjuar: Tina Erixon – frisör på Hon & Han

Tina Erixon

Den första jag tänkte på när jag ville göra mina små intervjuer var Tina Erixon på Hon och Han i Nässjö. Jag har varit kund hos henne sedan 1998 efter ett tips från en dåvarande kollega på Öhrlings. Vid ett par enstaka tillfällen har jag svikit Tina, vid hennes mammaledigheter, och en gång gick det åt skogen totalt, men det tar vi en annan gång!

Hur länge har du varit frisör och varför ville du bli det från början?

Jag blev färdig frisör 1992, det var då jag tog gesällen. Mitt intresse för att bli frisör började redan i årskurs 6 så jag har alltid tyckt att det har varit roligt med hår.

Hur ofta måste man tvätta håret egentligen enligt din rekommendation?

Hur ofta man bör tvätta håret beror på vilken kvalité man har på håret. Ju mer du tvättar och stimulerar hårbotten desto fortare känns håret smutsigt. Jag själv tvättar håret var tredje dag

Det beror också på hur aktiv man är. Tränar man mycket så behöver håret tvättas oftare . Det viktigaste med hårtvätt är dock hur man tvättar.  Är håret mycket smutsigt så bör man tvätta det två gånger.  Man ska också gnugga över hela huvudet och låta det löddra ordentligt. Många tvättar inte hela håret utan det blir mest uppe på toppen av hjässan.

Produkter – är det bra eller dåligt för håret? Blir håret mer slitet eller mer vårdande av tex mousse, wax, paste, spray osv?

Så länge man köper bra produkter hos sin frisör som har kunskap kring vad som just ditt hår behöver så sliter det inte . Olika produkter till olika hår och behov gäller!

Vad är det vanligaste ”felet” vi gör med vårt hår?

Ett vanligt problem är att man har för varmt värmeverktyg, till exempel plattång, och inte använder värmeskydd. Då förstörs håret mer.

Ooops…..undrar om jag har värmeskydd i lådan… :)- red anmärkning. 

Är kvinnor bättre än män att ta hand om sitt hår?

Jag tycker inte att det skiljer så mycket mellan kvinnor och män när det kommer till skötsel av hår .

Vilken är den snyggaste frisyren du vet?

Den snyggaste frisyren är när man får till en frisyr som passar kundens hår, ansikte ,behov och stil. Om det är långt eller kort spelar ingen roll .

Något speciellt hårminne du vill berätta om, ditt eget eller någon kunds?

Att det kan bli fel om man inte vet hårets historik! Det är min och kundens skyldighet att fråga om eller berätta hur håret hanterats innan.

Ett exempel är när en kund hade använt en hennafärg som toning hemma vilket jag inte visste. När jag gjorde ljusa slingor blev de grönturkosa och inte så roligt vare sig för mig eller kunden. Ett tips till alla –  blanda aldrig kemiska produkter med naturväxtfärger i ditt hår! 

Kommer min lugg som är på utväxt bli en del av håret när den blir längre eller kommer den forsätta leva sitt eget liv? 🙂

Luggen blir nog bättre när det växer ut, ha tålamod!

Tack snälla Tina Erixon för att jag fick ställa frågor till dig som jag klurar på ibland – jag ska bli bättre på att använda värmeskydd och fundera på det där med hårtvätt mer sällan 🙂

Cilla

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.