Lite blandat Västervik

Go´kväll! Vilka skulle du bjuda på middag?

Ni har förmodligen sett tv-programmet Go´kväll någon gång? Det går på SVT under tidig kväll, strax innan klockan sju och är lite lagom hemtrevligt. TV:n brukar gå på strax innan dess hos oss och rullar sedan bland annat på den kanalen.

Ett av de återkommande momenten i Go´kväll är att på fredagarna få en känd gäst bjuda på en hypotetisk middag tillsammans med programledaren. Kändisen berättar vad denne skulle bjuda på, vart middagen skulle äga rum och förstås vilka personer som skulle bli bjudna. Eftersom middagen är fiktiv så kan vem som helst bli bjuden, levande som död. Det är jättespännande konstellationer de sätter ihop! Marianne Mörck bjöd bland andra Jesus och Birgit Nilsson, en cool kombination 🙂

Vilka skulle du bjuda på middag om du hade suttit där? Jag har klurat lite på den tanken och förstås planerat iOM jag skulle hamna i studion på Go´kväll av någon outgrundlig anledning någon gång 🙂 Bland det första som kom upp var att jag hade nog inte bjudit någon från en annan tid eftersom jag har fullt upp med nutiden och vill nog landa i den med gästerna. Jag hade inte egentligen tänkt att det skulle bli bara kvinnor men så blev det och jag kan inte svara på varför egentligen. Kanske att jag just nu skulle få mer utav dem? För gästerna är valda utifrån just utbyte av lärdomar och inspiration. Såhär hade min middag sett ut:

Vi hade förstås varit i Västervik och på vår altan där, sett solnedgången över Gamlebyviken (som bilden ovan) medan vi åt en riktigt god fisk och självklart en crème brulee till efterrätt. Vin till dem som vill ha och kanske en avec till kaffet 🙂 De gäster jag skulle bjudit hade varit:

Denise Rudberg – författare med en grym ton i sina böcker och jag hade velat veta hur sjutton hon får ihop det lättsamma med det spännande, intressanta, kvinnliga och lyxiga känslan i hennes böcker. Likaså  kring hennes civilkurage som sticker ut då och då i olika frågor, precis som vi alla borde göra ibland.

Ebba Kleeberg von Sydow – en härlig journalist som har koll på mode och stil. I min värld kan det knappast kunna bli en bättre middagsgäst! Hur får hon ihop hela sitt spektra som vad jag uppfattar sträcker sig från allsköns litteratur och journalistik till hur pennkjolen stylas bäst. Jag kommer sno frågorna hon ställer till de övriga eftersom hon är bra på att få människor att berätta saker.

Tina Thörner – självklart ska en stark kvinna från motorsporten vara med på min middag! Med en personlighet som får alla människor att bli glada och ett fokus få förunnat vill jag veta allt! Allt om alla tävlingar hon åkt, alla människor hon träffat och även hennes olika engagemang efter rally-karriären. Gud vad jag ville ha hennes jobb en period!

Lovisa ”Lofsan” Sandström – har du läst inlägg av mig innan vet du att jag gillar Lofsan. Inte bara för att jag är kund hos hennes PT-online lösning med Lofsangruppen utanför att jag på senare år blivit intresserad av träning. Hennes inställning till rörelse och träning verkar vara så sund och på riktigt. Sådär som den skulle vara hos de flesta att först rör man på sig i vardagen för att orka den, sen kan vi börja träna och vi gör det utifrån våra egna förutsättningar – ingen annans.

Glada, snygga och fräscha kvinnor med fötterna på jorden, de hade väl passat bra hos mig i Go´kväll? Eller till och med på riktigt 🙂

Cilla

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.