Löpning och Träning Västervik

Inför Xperience Bohuslän, en träningshelg!

Sista helgen i augusti är vi ett gäng som ska vara med i Xperience Bohuslän – Ickebug Xperience. Det är 73 kilometer som vi ska springa och/eller gå under tre dagar med olika utgångspunkter varje dag. Det ska verkligen bli ett äventyr!

Oavsett om det är Xperience Bohuslän eller någon annan utmaning så måste man träna, i alla fall jag. Och det är så mycket roligare att träna i grupp, eller hur? Vi är sju stycken anmälda i vårt lilla gäng så då är det nästan givet att en träningshelg tillsammans borde sporra och inspirera! Eftersom jag är ovillig att röra mig från Västervik sommartid så passade det alldeles utmärkt att kommendera deltagarna hit 🙂 Kravet var att de hade gjort ett pass dagen innan de anlände under lördagen så att vi skulle få tre dagars rörelse, precis som det kommer bli på Xperience Bohuslän.

Vi startade vår träningshelg med mat förstås! Det går inte att träna utan energi och jag är inte god att tas med om jag inte får energi var tredje timme eller liknande 🙂 Efter en enkel lunch bar det iväg i bilar mot E22 för att tas oss ut på Tjustleden. 22 kilometer terräng stod på schemat i valfri fart och utifrån egna förutsättningar. Jag hade varit ut och rekat någon kilometer på leden ett par dagar innan men mer än så hade jag inte koll på. Upplägget var att de som ville köra hela sträckan tog sig 11 kilometer in på leden och sedan vände. Ville man springa kortare vände man tidigare.

Några drog iväg i hög fart direkt och några tog det lugnare med många och roliga pauser för vatten, toabesök och letande efter märkning. Lägg till någon grind och elstängsel på det med 🙂 Underlaget varierade kraftigt från stig till grusväg, rötter och stenar bidrog till ett par vurpor men även snyggt räddade sådana! Det var en varm pärs där till och med ett par huvudbad ingick men alla gjorde 22 kilometer! Så jädra häftigt!! En del var mer snabba än andra men det hade ingen betydelse, rörelsetiden blev desto längre då istället, och lika stor prestation oavsett! När vi kom tillbaka till huset satt kvällsdoppet oerhört fint och oroliga supporters kunde lugnas med öl 🙂

Eftersom sommaren bjuder oss en härlig tid och värme just nu så blev middagen extra skön och trevlig. Ett glas vin eller två smakar aldrig så gott som när man gjort sig fysiskt förtjänt av det. Plus att det tar ner oss på jorden ganska snabbt, att träning är en del av livet men inte hela.

Söndagen inleddes med tidigare frukost än planerat då vissa av oss, jag, vaknade hungrig! Det gör jag visserligen varje morgon men idag var det något extra. Redan vid tio-tiden var vi klara för Xperience Bohuslän träningshelgs tredje pass och kring nio kilometer i terräng. På turistbyrån har jag hittat en broschyr med leder kring Västervik och det visar sig att en finns på vackra Gränsö. 12 kilometer lång om man tar sig runt hela. Ny tur i bilen igen och nu var även supportrarna med i egen transport. Samma tanke som dagen innan, alla springer/går utifrån egna förutsättningar. Någon stannade kvar vid huset och tog en egen runda där istället.

Trots gårdagens tuffa pass i benen så gjorde vi alla en grym prestation även på Gränsö! Några tog hela rundan och några tog bitar, oavsett var det galet vackert i solskenet med utomskärsvyn som nästan nådde ända till Gotland. Lunch och brygghäng avslutade vår helg och gissa om vi är nöjda, möra och och mer förberedda än vad vi var förra veckan.

Tack snälla Sofie, Mimmi, Andreas, Ida, Anna och Camilla för en oförglömlig helg! Det är lite tomt utan er ikväll 🙂 Stort tack även till supportrarna Johan och Claes för allt fix men inte för kommentaren ”ÖKA” från bilen längst ut på Gränsö! 🙂

Cilla

10 Comments

 • Reply
  Lena
  15 juli, 2018 at 21:39

  Bra jobbat ???❤

  • Reply
   Cilla
   15 juli, 2018 at 21:40

   Tack!! ? Du hade fixat det med! ❤️

 • Reply
  Angelica
  15 juli, 2018 at 21:42

  Shit va ni är grymma!!! Jag nöjer mig med att titta på när andra spelar fotboll i värmen nu ett par dagar ?❤

  • Reply
   Cilla
   15 juli, 2018 at 21:43

   Tack!! Det är gött det med ? ❤️

 • Reply
  Helena Roth
  15 juli, 2018 at 22:14

  Holy moly – 22 km och på det ytterligare 12? Gisses – impad blir jag!
  Jag har senaste månaden känt ett sug i kroppen efter ”cirka 2 mil i kroppen varje dag” men det löser jag oftast tack vare cykeln, skulle jag gå hade jag nog fått svårt med höfterna efter ett tag och springa är inte att tänka på (än… vem vet!). Men alltså, 73 km/3 dagar – det är en imponerande sträcka det!
  Lycka till med träningsupplägget och Xperience:n!

  • Reply
   Cilla
   15 juli, 2018 at 22:16

   Tack snälla! Vete sjutton om inte 2 mil om dagen inte är större prestation oavsett sätt att ta sig fram! ? Kör hårt!

 • Reply
  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★
  15 juli, 2018 at 22:36

  Så bra jobbat :D. Så härligt att läsa också 😀

  • Reply
   Cilla
   15 juli, 2018 at 22:39

   Åh tack snälla!

 • Reply
  Camilla Edlund
  15 juli, 2018 at 23:36

  Tusen tack för en mycket trevlig helg. Vilken boost på energi. Nu blir det till att införskaffa en vätskeryggsäck för kommande turer.

  • Reply
   Cilla
   16 juli, 2018 at 08:13

   Bra idé, den har man nytta av! Tack själv för ett härligt sällskap!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.