Löpning och Träning

Yoga – nu har jag också provat!

Igår var jag på yoga 🙂 Det var första gången jag var på en ”riktig” yoga-klass och det var jättebra! Det kommer med all säkerhet bli fler gånger och helst redan nästa vecka.

Ett par gånger har jag varit iväg på träningsresor dels med Friskis och Svettis och dels med Iform och Apollo. Där har det funnits kortare yogapass men känslan har alltid varit att de varit anpassade för att passa oss som grupp, vilket givetvis är bra. Dock har jag alltid velat gå på en ren yoga-klass här hemma för att känna på hur det känns och vad skillnaden är osv. Jag vet sedan innan att det finns en mängd olika sorters yoga att utöva och som alltid är jag sugen på att prova dem alla 🙂

De passen jag kikat på hemikring, i Eksjö, har varit svåra att komma intill på grund av många anmälda eller legat på tider som inte funkat. När jag såg en notis om sommaryoga här i Västervik under delar av semestern så fanns inget att tveka på. Jag mailade och frågade om även en stel, medelålders och sprattlig kvinna även kunde få prova på. Det kanske inte var just så jag uttryckte mig men något åt det hållet i alla fall. Det kom ett svar fort att jag var hjärtligt välkommen och kunde anmäla mig via deras bokningstjänst.

Efter avstämning med övriga familjemedlemmar kring andra aktiviteter landade jag in på ett morgonpass. Sonen skulle ändå skjutsas med båt ut till sommarjobbet på Hasselö och då kunde väl jag också masa mig upp. Jag erkänner direkt att det resonemanget kändes bättre på kvällen innan än på morgonen när jag vaknade, sjusovare som jag är 🙂 När tveksamheten slog till så kom jag ihåg de stora grabbarnas mammas ord i helgen, på temat ”när känns det okej att gå upp tidigt”, och vi konstaterade att roliga grejer gör det lättare att gå upp. Såsom race, Ullared, resor och nu då kanske också yoga. Efter en mindre variant av frukost kom jag iväg. Medskickad en kommentar från familjemedlem kring klädsel som tydligen mer inriktad på löpning än yoga. Min gissning är att någon hade googlat när bomben släppts kring yoga-aktiviteten 🙂

Några minuter innan jag var framme i lokalen så fick jag ett sms om portkod och att jag var välkommen, vilken service! Än mer omhändertagen kände jag mig på plats i den mysiga salen med utlagda mattor, massor med bolster och filtar att ta till hjälp under passets gång. Vi var sex stycken kvinnor med olika förutsättningar som deltog och det märktes verkligen att vi var där under våra egna förutsättningar. Kerstin som ledde passet såg till att vi både utmanade oss men ändå höll det inom ramen för vad vi mäktade med. Att hon sedan hade en röst som fick mig att minnas högläsningen på biblioteket som barn gjorde mig än mer trygg i att vara där.

Det var en form av Yinyoga som vi gjorde och gick ut på att stanna i en stretchliknande position/övning 3-5 minuter. Under tiden berättade Kerstin för oss om positionens funktion och vad som händer i kroppen, minutrarna gick jättefort och även om det var utmanande var det också en skön känsla. När jag inte klarade en övning fullt ut på grund av tants stela ben hjälpte hon till att ”palla upp” med kuddar så jag fick ut lika mycket av en övning som övriga. Detsamma gällde även för övriga, att när inte övningen kunde tas ut fullt ut hjälpte hon till att skapa andra förutsättningar.

Jag kanske inte var en ny människa när jag gick därifrån men jag kände mig som en friskare människa! Det blir absolut yoga fler gånger i sommar och det vore då sjutton om jag inte kunde hitta något bra för hösten också.

Prova gärna du med!

Cilla

(Bilden har jag lånat från Maingat yoga i Västervik som höll i passet )

4 Comments

 • Reply
  Linnea – Lanclin.com
  12 juli, 2018 at 16:11

  Men så mysigt, härligt och trevligt det låter. Jag gick på en del yogakombinerade pass för flera år sen och gillade det! Skulle precis som du vilja testa att gå på riktig yoga men inte hittat något som passar i tid och rum. Jag ska jobba mer på det efter att du inspirerat mig 🙂

  • Reply
   Cilla
   12 juli, 2018 at 16:13

   Vad härligt! Hoppas du hittar något pass annarsr du välkommen till Västervik ?

 • Reply
  Malin Lundskog
  12 juli, 2018 at 17:07

  Yinyoga är ju så galet skönt, tycker den här stela medelålders spralliga (älskar ordet) kvinnan. Jag har instruerat yoga på gym, men är ingen ”riktig” yoga. Det är jätteskillnad ch just yinyoga är jag överförtjust i (eller kanske överbehövande av?) med tanke på att jag jättegärna springer mängder med mil varje vecka och kör en hel del styrka. Rörlighet och lugn i en superkombo. HEJA DIG!

  • Reply
   Cilla
   12 juli, 2018 at 17:18

   Åh vad härligt att höra! Känner igen mig avseende löpningen ? tack snälla!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.