Lite blandat

Julkonsert med änglasång och prostatapunk i Rumskulla kyrka!

Nuförtiden när jag inte har några familjemedlemmar som har vare sig Luciafirande eller adventskonserter brukar jag ändå försöka få till att gå på någon julkonsert.

I år har jag till och med varit på två, men den första var knappt värd att omnämnas med tanke på gospelkör som hade fått order att ta i från tårna i varje ton rakt in i mikrofonerna. Samma instruktion hade konsertens manliga huvudnummer anammat som tillsammans med sitt gigantiska ego likställde sig med Andrea Bocelli och Tommy Körberg 🙂 Hualigen! Någon julstämning fanns inte att uppbringa i mitt sinne därefter.

Tusen gånger bättre var det andra försöket till att finna julfrid tillsammans med en julkonsert. Min kära syster och jag sladdade oss ut till Rumskulla kyrka i tisdags kväll och bjöds på en alldeles underbar julkonsert med Sofia Källgren och Robert Wells. Jistanses så bra de var! Sofia Källgren sjunger som en ängel och Robert Wells pianospel blåste oss nästan ur kyrkbänkarna. De hade med sig både en flygel och ett mer modernt piano, heter det elpiano förresten? I alla fall bidrog det till omväxlande och härlig produktion av repertoaren.

Självklart var det flera julsånger som de framförde som verkligen lockade fram den där härligt julkänslan. Bästa på hela deras julkonsert var när Sofia Källgren sjöng O Helga Natt på engelska, sådär lagom starkt och med innerliga känsla. Dånade jag tårar i ögonen och ståpäls ända ner på ovansidan av fötterna! En liknande känsla men mer sorgsen kom over både mig och syster yster när de även spelade och sjöng Blott en Dag som vi förknippar med mamma. Ändå passade den faktiskt in, speciellt i deras utförande.

Mellan varven så pausade Sofia Källgren rösten samtidigt Robert Wells gav allt med sina flinka fingrar. Vi skrattade gott åt hans berättelse om Charlie Norman som under deras samarbete benämnt ett stycke som ”prostatapunk” 🙂 Självklart ett pianospel i rasande fart och skönt gung. Tomtarnas vaktparad var också en favorit för min egen del men han hann med även klassiska stycken och góbitar från Rhapsody in Rock.

Så nu är jag snart redo för julen helt och hållet! Bara ett par enstaka klappar kvar och en gran att klä, sen kan julen komma. Det blir garanterat Sofia Källgren och Robert Wells på Spotify under lördagen när jag bara ska mysa och vänta med spänning på en alldeles härlig julafton med nära och kära.

Cilla

1 Comment

  • Reply
    Lena Johansson
    21 december, 2017 at 14:18

    Jaa, det var en härlig konsert? Tack?

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.