Lite blandat Västervik

Kalas i dagarna två – så härligt!

Vilken härlig helg! Två kalas stod på agendan, ett som jag var bjuden till och ett där jag stod för bjudningen själv. Visst är det kul med kalas?!

Eller heter det kalas egentligen? Här hemma har vi det som en vana/ovana att säga att det är kalas vare sig någon fyller år eller inte. Vad säger man annars? Bjudning, fest, party eller sammankomst? 🙂 Oavsett vad det heter och vilken anledning det än är så är det riktigt roligt att träffas flera stycken på samma ställe på samma gång!

I fredags tog den härliga plastsvärdottern sin examen från högskolan och bjöd som nybliven sjuksköterska på examenslunch i det nya hemmet. Hon och sambon hade dukat upp så fint i trädgården med långbord och tält. Visserligen var gräsmattan mer som en stäpp på grund av torka och intensivt gräsklippande men vad gör väl det i goda vänners lag. Grymt god mat bjöd de på också som representanter från flera generationer hade hjälpts åt att laga där jordgubbstårtan var pricken över i:et.

Konstellationen av gäster hos den nyblivna sjuksköterskans kalas är rätt ny men riktigt trevlig. Det är så roligt att få träffa trevliga och lättsamma människor. Särskilt om det blir så att vi får se fram emot flera gemensamma kalas framöver 🙂

På lördagen hade jag eget kalas i Västervik med ett gott kompisgäng som jag har fått förmånen att ingå i på grund av sambon. Det är i grunden familj, släkt och vänner till honom där tjejerna gratulerar varandra när de fyller år. Jag gillar verkligen konceptet, inte bara för att de varit snälla och tagit med mig utan även att det är en skön anledning till att träffas. Det är inte alla som kan vara med alla gånger utan de som kan den kan och denna gången saknade vi tyvärr ett par, men sånt är livet och det får vi ta igen en annan gång.

Vi hade bjudit in lite tidigare än vanligt då vädret inbjöd till vattenaktiviteter och jistanes så gott det var med brygghäng. Det var verkligen länge sen! Lite BLT-mackor och gott att dricka på filtar och handdukar på bryggan så kunde vi breda ut oss ordentligt. Både gamla och nya vattenskidor togs fram och en före detta Noen-mästare gjorde storstilad comeback efter ett drygt tio års uppehåll. Dock inte sambon som vi i familjen fortfarande väntar på att få se åtminstone något spektakulärt på den gamla Lasse Björk skidan 🙂 Skratten från ringen i nästa omgång ekade högt i Gamlebyviken!

Att sedan få fortsätta med sitt kalas med att hjälpas åt med god mat och sent umgänge på altanen är så oerhört uppskattat från min sida. Likaså att vakna upp, käka frukost tillsammans och få prata lite till och verkligen känna att man umgåtts ordentligt – det lever i alla fall jag på länge. Precis som ett litet kollektiv på semester 🙂 Hoppas de kommer tillbaka snart!

Cilla

7 Comments

 • Reply
  Susanne
  11 juni, 2018 at 22:23

  Kommer gärna ?

  • Reply
   Cilla
   11 juni, 2018 at 22:28

   Snart!!!! 🙂

 • Reply
  Lena Johansson
  11 juni, 2018 at 22:26

  Mycket trevligt gäng ni umgås med?

  • Reply
   Cilla
   11 juni, 2018 at 22:29

   Precis som ni! 🙂

 • Reply
  Antonia
  12 juni, 2018 at 06:09

  Härligt ni haft det ❤️

  • Reply
   Cilla
   12 juni, 2018 at 10:45

   JA det var så mysigt! Hoppas på repris i midsommar 🙂

 • Reply
  Kerstin
  14 juni, 2018 at 15:07

  Vi är ju i Småland så rätt benämning är kalas. Lät som mycket trevliga kalas?

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.