Racing

Velodromloppet i Karlskoga levererade!

Den andra tävlingen för säsongen var Velodromloppet i Karlskoga, på Gelleråsen som den anrika banan heter. Vilken helg det blev och framför allt vilken racing vi fick uppleva!

Som vanligt laddades husbilen upp med mat och tillbehör redan någon dag innan avfärd i torsdags. Bilar lastades och allt man än kan tänka sig gå åt till dem packades i flera dagar innan tre (!) ekipage drog iväg mot Velodromloppet. Stor tacksamhet till våra goda vänner som i ur och skur hjälper oss att dra släp när dragbilarna inte räcker till. Eftersom det var skolavslutning samma dag så anslöt sonen och jag dagen efter i egen transport. Eller egentligen en av de stora grabbarnas bilar eftersom han skulle vidare sen. Vi kan väl säga att logistik och transport är stora samtalsämnen i vår familj 🙂

Framme i Karlskoga och platsen för Velodromloppet väntade ett härligt gäng som laddat med besiktning och träningstillfällen på banan för alla bilarna. Som vanligt blir det långbord och goa samtal som denna kvällen kryddades med samkväm i partytältet, arrangerat av Racing Historiska Klubben. Musik, korv med bröd och något gott att dricka bjöds det på och det är tur att man kan sittdansa för att hålla värmen.

Lördagen bjöd oss på strålande sol och hel massa trevliga gäster som delade en spännande dag med oss. Eksjö, Ludvika, Vimmerby och Jönköping var väl representerade och så Forserum förstås 🙂 Kvalen på förmiddagen ledde till bra startpositioner där Ascona A:n gjorde bäst ifrån sig med en andra tid för sitt heat. Kadetten och Healeyn var några placeringar sämre men hade också ett tuffare motstånd. Efter lunchuppehållet drog tävlingarna igång och Velodromloppet startade på riktigt. 12 minuter plus ett varv kördes och Healeyn gjorde bäst i från sig med en tredjeplats och ännu en pokal i samlingen 🙂 Kadetten hamnade precis utanför pallen på en fjärdeplats så där finns nog mer att ta av hos chauffören kommande tävlingar.

Mest spännande var racet med den andra Opeln som hade en spännande fight med en solgul Porsche från huvudstaden. Porschen fick dock ge sig efter ett par varv och plötsligt ledde familjens representant! Med varvet kvar började hejaklacken känna sig trygg i segern när bilen började låta konstigt och vinglade omkring på banan. Med ett halvt varv kvar till målflaggan stannar den så fint på gräset och tar sig inte framåt längre…. En upprörd chaufför tar sig ut och strax därefter får vi veta att brödrakombinationen serviceman och chaufför inte räknat rätt på bränsletillgången 🙂 Gissa om pikarna haglade resten av helgen!

Som tur är på dessa racinghelger så kommer nya chanser dagen efter, dock i ösregn denna gången. Även om supporterklubbens medlemmar tycker att det är lite kallt och blött att heja friskt så trivs Austin Healey alldeles utmärkt i regn och gjorde så även på Velodromloppet. Vi började nämligen dagen med en vinst! Eller vi och vi, den eminente chauffören förstås men eftersom vi andra supportar med både kropp och själ på läktaren så bidrar vi också 🙂 Som en extra skinande guldkant på loppet blev även den kända Healeyn från Oskarshamn trea!

Nästa race var ett gammalt hederligt 40-minuterslopp där far och som delade bil med Healeyn. Regnet fortsatte och med starka insatser blev det en andraplats efter en röd stilig Healey. Kadetten fick vila under hela dagen på grund av regnet och dess omönstrade däck. Däremot fick självklart Asconan sig en omgång till och nu var det jädrar i mig ingen snack om saken! Med en reaktion som en reptil tog han starten och ledde sedan stort ända in i mål, trots regn och vassa konkurrenter. Om glädjen var stor vid dagens största vinst hos hejarklacken så var den ännu större vid den andra.

Nu har tomtarnas verkstad packat ihop allt i regnet, kört hem och packat ur det mesta också. Med midsommar och annat pyssel så laddar vi om för Knutstorp Ring om några veckor – det kommer säkert bli lika kul!!

Cilla

(Bilden ovan är från strax innan avförd, i skåpet står Healeyn )

2 Comments

 • Reply
  Susanne
  18 juni, 2018 at 06:36

  Vilken toppenhelg. Härligt med framgångar ???

  • Reply
   Cilla
   19 juni, 2018 at 13:08

   JA det var superkul! Kom och hälsa på oss någon gång 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.