Västervik

Midsommar i Västervik med båt, mat och mys!

Midsommar! Visst är det en härligt högtid? 🙂 Även om det tydligen vände idag att dagarna blir kortare tycker jag att midsommar är starten på sommaren. Nu börjar det på riktigt!

För oss blir det förstås midsommar i Västervik med familj och vänner. Imorgon förmiddag anländer de flesta av gänget och några till ansluter till kvällen. Nattgäster har jag också förmånen att ha så jag ser verkligen fram emot att fira i dagarna tre 🙂 Vi kommer hinna umgås massor!

Det är andra året vi firar med huset i Gamlebyviken som utgångspunkt. I flera år innan dess var vi alltid på sjön, det gick knappt en midsommar utan att vi var ute med båten och firade i olika konstellationer. Det var riktigt mysigt, speciellt när ungarna var mindre, men även senare förstås. Det är något speciellt när midsommarregnet eller någon gång ibland, solen, väcker en vid en hamn eller ö någonstans. Få gå direkt från sängen till badbryggan och ett dopp i det blå. Likaså att ordna med mat i ett nättare kök för inte vill i alla fall jag tumma på några traditioner bara för att jag åker båt!

Även om nuvarande fina båt har övernattningsmöjligheter så blir det mer spartanskt med just mathållningen. Därför styrde vi om häromåret och hänger mest vid huset men självklart blir det lite båtåkande ändå. Ett helt gäng baxas i båten med flytvästar och instruktioner och sen bär det av till Idö imorgon förmiddag för midsommarlunch. Att ”köpa in oss” på midsommarlunchen gjorde vi även i slutet av stor båt-tiden och upptäckte hur smidigt och trevligt det var! Det finns alltid goda alternativ till dem som inte gillar sill, oftast lite spännande tillbehör och framför allt slipper man disken.

På Idö har de även midsommarstång med tillhörande klädning och dans. Förra året förbarmade sig några tonåringar över mig så att jag fick dansa ringdans. Dock kom aldrig de där grodorna då dragspelaren inte ville ändra sin repertoar så den fick vi sjunga själva på vägen hem. Jag hoppas på ny tur i år! Kanske den minsta gullungen på 5 år kan ställa upp i år….

Den obligatoriska grillningen imorgon kväll fixar vi själva, helt bekväma är vi inte 🙂 Förra året kunde vi sitta ute sent och försöka klå varandra i musikquiz. Ungdomarna hittade även något till den äldste gästen om då 88 år, Jokkmokksjocke och Gulligullan gick hem. I år ser det ut att bli svalare men vad gör väl det, det är sällskapet och den goda maten som gör festen. Annars har jag en ny aktivitet på gång om vädret tillåter. Vi köpte ett krocket idag! Jag har inte spelat på många år och har inte gjort det så många gånger heller. I vår familj måste vi glömt bort att det finns. Ser fram emot att ge gästerna en match i alla fall!

Trevlig midsommar till alla! Kör lugnt och njut, nu börjar sommaren!

Cilla

3 Comments

 • Reply
  Gabriella
  21 juni, 2018 at 19:15

  Trevlig midsommar!! Hörde att ni skulle få fin fint besök av Björnlunds… hälsa så gott

  • Reply
   Cilla
   24 juni, 2018 at 20:42

   Detsamma!! Ja de förgyllde verkligen helgen 🙂

 • Reply
  Antonia
  21 juni, 2018 at 19:18

  Glad midsommar ?

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.