Västervik

Slottsholmen i Västervik – lunchpremiär för oss

Slottsholmen i Västervik fick sig ett besök av vår klan under midsommardagen. Det var premiärbesöket för oss där och det kommer verkligen inte bli det sista 🙂

Eller, för ett par i sällskapet så var det inte urpremiär för Slottsholmen såsom för oss övriga. Någon hade varit där på middag 1983 och någon annan hade gjort flera segelbåtsstopp i trakten när det begav sig. Jag fick en känsla att det nog gick livat till på den tiden 🙂 Inte utan att man hoppas det blir nya sådana historier i framtiden också på nybyggda Slottsholmen.

Det är Björn Ulvéus tillsammans med säkert många många fler som ligger bakom satsningen och genomförandet av nya Slottsholmen i Västervik. För en badjävel=sommargäst (kommer från Ernst Gunther) är engagemanget och kreativiteten hos ägare och övriga inblandade oerhört uppskattat då vi får ytterligare ett fint utflyktsmål att besöka i Västervik. För fint var det!

Vårt gäng anlände ståndsmässigt i cool båt och kunde smidigt lägga intill på gästbryggan bakom restaurangen. Det är tur att kaptenen kan sin sak så att vi inte behövde skämma ut oss med vare sig högljudd bogpropeller, skavd brygga eller ofrivilliga badare. Vilket var himla skönt då terrassen mot bryggan innehöll en del publik som njöt av antingen maten, solen eller en god dryck i sköna stolar. Jag gillar när det finns riktiga grejer att binda båten i och om jag inte minns helt fel fanns även elstolpar till de som behövde sådant under besöket.

En maffig entré med snygga detaljer mötte oss på terrassen och den halvt inglasade verandan skyddade gäster från vind utan att pruta på utsikten. Västerviks hamninlopp är riktigt vackert! Inne i restaurangen var det jättemysigt med mjuka dova färger som gav både ett modernt och rustikt intryck. Jag är klippt värdelös på stilar och inredning men snyggt och proffsigt var det. Värt ett besök bara en kik på den 🙂

Vårt 11-mannalag för dagen fick ett snajsigt långbord och trevlig personal hjälpte oss tillrätta och förklarade hur det funkade. 5-6 stycken mellanstora rätter fanns att välja på till lunch samt ett midsommarerbjudande. Varje rätt var på något vis ursprunget av herr Ulveus själv och historien bakom fanns att läsa på menyn, kul grej att veta varför det finns det som finns! Till lunch tyckte vi att det räckte med en rätt men det rekommenderades att man gärna kunde ta fler. Kanske om man är man riktigt hungrig eller bara sugen på mycket. Jag slog till på midsommarerbjudandet med silltema, några tog strömming med potatismos och de flesta slog till på Rillette – en mildare form av pilled pork men med mer roliga tillbehör. Väldigt enkelt förklarat.

Alla rätterna var jättespännande och supergoda! Till exempel både för strömmingen och sillen kändes den ”vanliga” smaken igen men de innehöll också en kul och fräsch twist. Det gick inte åt många tuggor innan vi började planera en helkväll på Slottsholmen. Restaurangen med köket mitten och övriga delar av lokalen med scen, Chambre Separeé inbjöd även de till mersmak.

Så Slottsholmen i Västervik är väl värt ett besök, åk dit!

Cilla

(Bilden har jag lånat från Västervik Framåt)

3 Comments

 • Reply
  Lena
  24 juni, 2018 at 22:15

  Tack för sällskapet och maten❤väl värt ett besök m god mat och stilren inredning och ett härligt sällskap gör att man mår gott i både kropp å själ?

  • Reply
   Cilla
   25 juni, 2018 at 08:14

   Ja verkligen!!

 • Reply
  Kerstin
  26 juni, 2018 at 08:37

  Så fint det ser ut. Tänk om ortsborna kunde ta det till sitt hjärta o inte bara ”badjävlarna”??

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.