Löpning och Träning

Långpass med motvind, motlut och stumma ben!

Igår var det dags för veckans långpass. Mitt upplägg, som jag får hjälp med, innehåller ett kortare intervallpass, ett lite längre fartpass, ett styrkepass och ett långpass. Allt för att främst förbereda mig för att ta mig igenom Stockholm Marathon som smidigt som möjligt 🙂

Alla pass har sin tjusning men de korta intervallerna och långpassen gillar jag mest just nu. Intervallerna för att jag får tillåtelse att vila mellan varje omgång och då kan jag lura mig själv att jag får så mycket krafter och energi att nästa är inga bekymmer alls. Allt vila är som lyx 🙂 Jistanses så lättlurad jag är! Långpass tycker jag om för att de behöver inte gå fort! Då ska jag bara vara ute och röra på mig fast lite längre tid än vanligt. Jag vet redan innan att jag kommer inte flåsa som en hund med tungan ute utan att jag kommer faktiskt orka! Ofta laddar jag med bra poddar innan och då lurar jag mig själv IGEN att då tänker jag nästan inte på vad jag gör, smart va?!

Ett långpass för mig är att vara ute från ca 70 minuter och mer. Det längsta jag ska göra innan Stockholm är drygt tre timmar tror jag. På själva loppet kommer jag säkert hålla på i 4,5 – 5 timmar så invänjningen behövs. Redan nu ser jag fram emot den lördagens sightseeing i storstan. Hur ofta tar man sig möjligheten att upptäcka Stockholm på så nära håll? Som att promenera, nästan i alla fall, benen ska bara gå något fortare 🙂 Så får jag spana in alla coola människor som springer runt omkring mig som är lika taggade som mig och som peppar och ropar. Eller riktigt glo på det strosande folket som går på stan, snyggt klädda med kassar i armvecken från en fashionabel butik. Härligt!

Långpass behöver inte gå så fort då det är i de andra passen jag bygger farten, säger min Online PT. Så den största anledningen till att jag gör dem är att vänja kroppen att vara i just rörelse länge. Leder, senor och och ligament bland annat behöver vänja sig vid en mer segdragen belastning. Gillar faktiskt den tanken, att vänja sig i lagom takt och inte behöva rusa på. Igår stod det 120 minuter på schemat och jag hade laddat i tanken i flera dagar. Återigen sparat ner poddar som jag INTE fick lyssna på innan och eftersom det var fredag så blev helgen friare i schemat. ”Yes jag är på g”- känsla helt enkel!

Tyvärr så hade jag i torsdags morse varit på Soma Move och fått en sån grym träningsvärk! Anmälda i tron om att vi skulle få väcka kroppen i någon slags yoga, väninnan och jag, men tji fick vi! Svettigt värre och muskler som stenar i rumpa och baksida lår igår. Klantigt värre att inte ta reda på sånt innan. Dock skulle långpass göras oavsett så jag laddade med vatten och mellis i fickorna, telefon och lurar innan jag gav mig ut i solen. Nu ska det ut och njutas!

MOTVIND OCH MOTLUT mötte mig som en rejäl örfil! Där jag bor i Eksjö är det uppför utanför dörren åt nästan varje håll. Sträckan jag hade bestämt, tur och retur Askeryd, är också kuperat det vet jag. Förstår ni hur mycket mer kuperat det blir i motvind och med en sten-rumpa?! 🙂 Jag tog mig dock igenom berg- och dalbanan och som alltid är det skönt efteråt! Även om jag svor högt i Skyttlingabäck, Redeby och Sälleryd. Jag är dock nöjd över att jag faktiskt genomför och håller plan men hade förstås gärna sluppit gångstilen idag som inte är särskilt fager 🙂

Cilla

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.