Lite blandat

Matförgiftad, ändå är jag nöjd med sportlovet!

Jag blev matförgiftad på alla hjärtans dag….. Som tur är är jag inte lagd åt att tolka ödets nycker och tänker inte lägga någon värdering i det. Slumpen och jag är nog mer vänner och medvetna val förstås 🙂

Valet att boka en annan restaurang just den 14 februari var medvetet. Hotellet den låg i var uppe på tapeten redan vid planeringsstadiet av resan men det är som bekant svårt att få rum när det är fullbokat 10 månader innan. Bord för en kväll kunde de i alla fall så till tjänst med och även om maten på vårt egna hotell var bra så är det alltid kul att prova nytt. Jag och ytterligare en person i sällskapet föll bland annat för köttet med tryffelsåsen och även om den var väl tilltagen så var den riktigt god. Tryffel är en favorit hos mig och äter det gärna med pasta och använder tryffelolja med jämna mellanrum. Dock kommer det tag ett tag till innan jag vill känna den smaken igen då det var den som gjorde sig påmind morgonen efter…

Någon gång tidigare har jag blivit matförgiftad, på ett företagsevent i Norrköping och på grund av en korv på vägen hem på natten. Ett bett som inte smakade bra och så slängde jag resten. Det bettet sotade jag för hela natten på ett hotellrum, visst var jag sjuk men ändå inte i närheten av min föregående torsdag. Det var inte ens en tröst att min tryffel-partner hade också blivit matförgiftad och drog av samma symptom. Jag hoppas det är okej att jag inte delar med mig av några detaljer 🙂 Idag, nästan fyra dygn senare kan jag nästan äta utan att det gör ont i magen, SÅ synd har det varit om mig! Tänker faktiskt beklaga mig över en förkylning också när jag ändå håller på! Inte bara väninnans som snodde flera dagars skidåkning utan även min egen som planet hem så vackert levererade.

Fast ännu mer synd var det om sonen som på avresedagen tydligen ärvt tryffel-bakterien på grund av vad vi tror är en frestande cola-flaska som jag tröstat mig med. Nu vet jag att inga bussresenärer på den närmare 2 timmar långa resan till flyget med över 2 000 m höjdskillnad på serpentinvägar, inte läser detta. Hade de gjort det så ber jag om ursäkt om de for illa över eventuella ljud från vårt säte. Vi skötte oss dock gemensamt sonen och jag med bra samarbete med påsar, papper och baddning med fuktig handduk. Kanske i och för sig värre för bussen på flygplatsen som körde på vägen under oss, han undrade nog vad han fick på rutan…..:)

Det blev en konstig avslutning på vår resa men det är sånt som händer! Nu är vi hemma och tvättmaskinen går för fullt. Cervinia levererade verkligen avseende skidåkningen så där kan jag varmt rekommendera. Byn som sådan är kanske inte så mysig som jag trodde men det är ju i backarna man vill vara ändå. Det är också en av charmen med att resa, att förväntningar blir annorlunda eller hur? Det ska bli spännande och se vad nästa utflykt har med sig, den är visst redan på onsdag 🙂 Men jag vill faan inte bli matförgiftad igen!

Cilla

(Var bara tvungen att ladda upp en bild på Matterhorn igen 🙂 )

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.