Lite blandat

Punk Royale skapade bestående men och minnen…..

Punk Royale

Punk Royale är en restaurang som dykt upp i mitt synfält ett flertal gånger senaste året. Någon podd har snackat om det. Bilder har dykt upp på Instagram och jag har förstått att det ska vara ett mer eller mindre galet ställe. Häromhelgen var det äntligen dags för ett besök på deras restaurang i Köpenhamn. Intrycket? A roller coaster ride!

En plan…

Jag visste redan i höstas när tankarna började bli en plan att skulle jag föreslå det hemma rakt av så skulle sällskapet inte låta sig övertala sig så lätt. Dels för att det förmodligen skulle serveras en massa som inte uppskattades som till exempel fiskliknande saker. Och dels för att upplevelsen behöver delas med flera. Min plan blev att ge bort middagsbesöket i julklapp till bästa svåger och svägerskan som jag visste kunna ta det för var det är, var och blev 🙂 Snacka om en hel flugsvärm i en smäll! Jag får åka till Köpenhamn, får grymt sällskap och får uppleva en dröm!

Det var ungefär en månads väntetid på bord så inte förrän förra lördagen var det dags. Jag hade veckan innan varit i kontakt med någon som varit på besök där innan. Främst på grund av klädsel, det är inte kul att komma helt felklädda. I informationen jag fick till mig var också att jargongen på Punk Royale var speciell och det var inte var helt fel att vara i en pillimarisk stämning när man kom dit 🙂 Gissa om det triggade upp förväntningarna! Vi laddade i alla fall upp med smörrebröd och lokalproducerad öl när vi kom till Nyhamn.

Imponerande service

Punk Royale gjorde faktiskt ett riktigt bra intryck redan innan vi ens kom till Köpenhamn. De mailade samt smsade och bad oss bekräfta bokningen samt allergier. Ett par timmar innan vi skulle vara på plats ringde de och kontrollerade allergier en gång till samt önskade oss välkomna. Imponerande! Väl på plats så klev vi in i en mörk lokal med vad jag tolkade som betongväggar och graffiti. Det hängde någon tröja över en lampa, en rökmaskin puffade med jämna mellanrum och musiken var lite för hög. Inte för att jag varit i en del kvarter Amsterdam men min tolkning blir ändå en snajsigare variant av dem. Att de sen hälsade mig spontant vid förnamn, som hade bokat bordet, gjorde mig förstås knäsvag.

Vid bordet var vattnet blått och servetterna urtvättad frotte´, dock rena 🙂 ”Något att dricka innan vi drar igång” frågar en servitris och genast undrar man vad som ska dras igång. Speciellt när man ser något hänga från taket i ett snöre och klädnypa som också såg ätbart ut! Självklart stärkte vi oss en gång till och sedan drog det verkligen igång…. 17 (!!!) gånger kom de in med olika små rätter under knappt tre timmar. Den ena galnare upplagt än den andra. Men HELVETE (förlåt) så gott det var! Fine dining i en grym miljö är den bästa sammanfattningen jag kan komma på. Vi fick fin kaviar serverad på händerna med snaps serverad ur bensindunk. Osträtt serverad på en råttfälla. Klädnypan innehöll ett kycklingskinn som dippades i en oemotståndlig röra serverad i McD-kartong. Anklever på brioche med smileys av kvittenmarmelad och en dutt vin i en spruta. Massor fler därtill och jag älskade varje sekund!

 

Hade jag varit olaglig?

Flera dagar efteråt gick jag om kring med känslan att jag gjort något olagligt 🙂 Det intygade dock sällskapet att det hade jag inte men det är inte utan att man är sugen på ett nytt besök i deras Stockholmsbaserade restaurang.

Tack kära sällskapet för att ni följde med mig och gapade stort trots att ni inte visste var som var på skeden som kocken stoppade in. Trots att ni kan vara lite skeptiska annars 🙂 Hoppas ni hänger med till Stockholm!

Cilla

(Ber om ursäkt över bildkvaliteten, det är svårt att ta bilder när det händer så mycket runt omkring 🙂 )

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.