Skrivande

Skriverier med Malin och Cilla – the story!

Skriverier med Malin och Cilla

Om du är en av dessa generösa människor som tittar in hos mig ibland på sociala medier, antingen på Facebook eller Instagram så har du säkert inte missat att jag startat en podd!  Malin Lundskog och jag har nu släppt det andra riktiga avsnittet i Skriverier med Malin och CillaMen varför startar man en podd? Det är väl bara kändisar som gör sånt? 🙂

Det började med löparskor…

Hösten 2019 skulle jag åka till Göteborg för att serva bilen. Jag förstår att det låter något krångligt men elbilsbranschens service är lite komplex. I samma veva var jag sugen på ett par nya löparskor och när man ändå ska till en stor stad med större utbud gäller det att passa på. Tro mig, jag stöder gärna lokala handlare men jag tycker också om att upptäcka nytt. I en facebookgrupp som kallas Maratontjejer hörde jag mig för om tips på butiker. Malin var en av dem som svarade!

Vi hade tidigare haft lite kontakt via Instagram och gemensam webside-leverantör hos Everday i Västervik då jag hade tipsat Malin. Hon stod ut, och gör än, i flödet via sin härliga energi och drivkraften #utochnjut. Liksom sitt koncept Glad Fri och Stark där hon boostar kvinnor. Löparskotipset ledde till en fika hemma hos henne där vi snabbt konstaterade att förutom löpningen hade även skrivandet gemensamt!

Skrivsejourer

Så småningom satte vi upp gemensamma skrivsejourer för att stötta, hjälpa och dra varandra framåt i skrivandet. Ett par gånger träffades vi i Göteborg och satt tillsammans och skrev. Men när viruset kom och tog över allas vår vardag förde vi över sejourerna till digitala lösningar. Och så har det fortsatt! Vi bokar 1-3 tillfällen i veckan som är 2-3 timmar långa där vi ringer upp varandra ungefär en gång i timmen. Eftersom vi båda har andra åtaganden utöver bokskrivandet hinner vi tyvärr inte oftare. Orken tryter faktiskt också efter några timmar fokuserat skrivande. Jag brukar likna det vid Vikväktarkonceptet. Att så fort man måste svara mot någon, rapportera, så skärper man till sig. Malin har ju egentligen ingen aning om vad jag gör under tiden vi inte hörs men ändå så tar det skruv. Smart va? 🙂

Skriverier med Malin och Cilla föds

Flera gånger under året som vi haft kontinuiteten att driva varandra framåt har vi sagt att vi borde göra något tillsammans. Något som hjälper oss ytterligare i utvecklingen mot etablerade författare så småningom. Vi har konstaterat minst tusen gånger att bokskrivande är ett ensamt projekt och hur tacksamma vi är för att vi har varandra. Samtidigt har vi också resonerat om att det är så roligt att höra om hur böcker blir till, de vi själva läser. Höra hur författaren tänkt, vilket inte sker så ofta. En ytterligare aspekt är självklart också att försöka nå ut med våra kommande böcker, Förhoppningsvis hoppas vi att ni och alla andra blir ännu mer nyfikna och vill läsa. För även om man skriver mycket för sin egen skull så vill man också bli läst. JAG vill det i alla fall. Min högsta önskan är ju att få underhålla människor med det jag skriver. Oavsett om det är här via bloggen eller via en bok.

Malin är en van poddare så steget till att det skulle bli ett poddprojekt som förenade ovanstående var ju inte så långt. Och jädrar så kul det är! Visst känns det jättekonstigt att sitta med den där klumpen framför sig, som om jag vore någon ”speciell” men också häftigt! För varje gång lär vi oss mer och mer om tekniken, om att vi inte får avbryta varandra och inte sväva iväg allt för mycket 🙂 Och hundra andra saker.

Det kommer mer

Vi har en drös avsnitt planerade och vid hoppas både Malin och jag att ni vill hänga med oss framöver! Hojta gärna till vad ni tycker om podden eller om det är något ni vill att vi ska resonera om. Självklart får ni jättegärna tipsa andra eller dela i vilka forum som helst – det skulle göra oss så glada och hjälpa oss på vägen fram mot att bli bättre poddare och författare.

Cilla

 

3 Comments

 • Reply
  Malin Lundskog
  21 februari, 2021 at 13:04

  Du är uuunderbar! Jag är så himla glad över vårt skrivande. Vårt poddande (van poddare 😂) och … oss! Världens bästa författare in da making 💪🏻💥

  • Reply
   Cilla
   21 februari, 2021 at 13:05

   Ett riktigt bra team helt enkelt!! 💪💪💪

 • Reply
  Spela in pod - så här gör vi! - CillaIngeborg.se
  28 april, 2021 at 07:13

  […] Vill du läsa mer? Här finns ytterligare ett inlägg om vår pod […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.