Skrivande

Ur skogens djup blir ljudbok!

Ur skogens djup blir ljudbok

Ur skogens djup blir ljudbok den 27 februari! Ända sedan det blev klart att det skulle komma en andra del i Västervikserien har jag fått frågan om den även kommer som ljudbok. Det var inget som var självklart från början, eftersom jag gav ut boken själv som egenutgivare. Men under hösten har jag hittat en fin samarbetspartner. Så även den andra delen i Västervikserien kommer nu som ljudbok.

I vikens mörker

Den första delen, I vikens mörker, och därmed min debutroman gav ju hybridförlaget Visto Förlag ut. I det avtalet ingick förutom den tryckta boken även ljudbok och e-bok. Den inbundna boken kom ut i december 2021, ljudboken i april 2022 och pocket i juni 2022. När man tittar på de mer etablerade författarna och förlagen så kommer de båda första publiceringsformerna ut ungefär samtidigt. Skiljer det så verkar det bara handla om några dagar. Någon gång har jag sett att ljudboken faktiskt kommit ut före den tryckta, men mest vanligt verkar vara tvärtom. Dock ser jag att fler och fler förlag väljer att inte ge ut den tryckta formen av boken alls utan faktiskt bara ljudbok. Jag gissar att papperspriser och effektivitet kan ligga bakom . Eftersom jag ger ut mig själv, numera äger jag även den första boken som tryckt, så får ju jag bestämma ganska mycket själv. 🙂 Dock är en ljudbok inte något som är lika enkelt att ta fram när man är så kallad egenutgivare.

Ur skogens djup blir ljudbok

Det var inte utan att det var lite nervöst under sensommaren när min andra bok var redigerad, korrläst och klar. Under tiden jag väntade på att den skulle bli tryckt och att jag faktiskt skulle få hålla ännu än bok i min hand, började jag dra i trådarna kring att även få ut Ur skogens djup som ljudbok. Självklart för att jag vill att den ska finnas tillgänglig överallt men även för att så många har frågat efter den, efter att de hade lyssnat på I vikens mörker! Det är det bästa betyg jag kan få och jag blir lika varm i hjärtat när det sker. Jag hade kontakt med flera olika ljudbokslösningar men det landade i Saga Förlag som via Visto gav ut den första boken som ljudbok. Kontinuitet är värdefullt!

En annan uppläsare

En kort tid efter att jag skrivit avtal med Saga så fick jag besked om att Anna Thiam som läste in den första boken inte fanns tillgänglig. Däremot fick jag ett annat förslag på uppläsare, nämligen Hanna K Schmitz. Jag är själv ingen bra lyssnare och har svårt att bedöma röster och liknande. Men min känsla för Hanna är riktigt bra och jag tror att hon kan göra Anna och de övriga i boken rättvisa! Jag hoppas även att hon kommer tycka om den förstås. Som nybliven författare får man inte välja inläsare till höger och vänster utan lita på experterna. Som tur var går det också fort i svängarna, så Ur skogens djup blir ljudbok redan den 27 februari!

Självklart kommer jag meddela hela världen när den kommer ut! Liksom med den första delen i Västervikserien så blir det inte samma omslag som den tryckta. Men jag tycker att det ser minst lika spännande ut, eller vad tycker du?

Håll gärna tummarna nu när Ur skogens djup blir ljudbok att den kommer bli minst lika väl mottagen som I vikens mörker.  Annars kommer kanske mitt mod svika mig och jag vågar fortsätta skriva den tredje som jag alldeles nyss påbörjade… De tryckta böckerna har tagits emot och sålts så himla fint.

Cilla

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.