Böcker

Visning pågår Vid foten av Montmartre

En visning pågår säkert vid foten av Montmartre just nu men här avser det två böcker som jag läst den senaste tiden 🙂 Två väldigt olika böcker där den ena var något bättre än den den andre på totalen, men båda är bra! Känns som jag bara läser bra böcker, jag måste vara en hejare på att välja 🙂

Visning pågår av Sofie Sarenbrant är nog den bästa av de böcker jag hittills läst i hennes serie om Emma Sköld. Jistanses så spännande! Jag läste ut hela boken på en kväll och var knappt kontaktbar på hela tiden. När jag började läsa så trodde jag inte att jag skulle bli så fast men Visning pågår har en dimension extra jämfört med andra deckare i hennes genre. Det är knappt så att jag vill fortsätta Emma Sköld-serien då händelserna mot slutet av boken skapade agg mot en person jag tyckt om på vägen dit….. Visst låter det spännande!

I Sarenbrants Visning pågår hittas en man mördad i ett hus som håller på att säljas. Anledningen till försäljningen är att frun vill skiljas på grund av regelbunden misshandel av den nu döde mannen. Något som han motsatt sig. På grund av mordfallet samt att fruns väninna är syster till polisen Emma Sköld får Sköld olika kopplingar in till fallet. Att hennes nuvarande pojkvän är mäklare, om än inte i just denna husförsäljningen, gör historien än mer intressant. Under historiens gång både lider och gläds jag med den nyblivna änkan. Jag känner med Emma Skölds funderingar och känslosamma berg- och dalbana med ömsom kärleksfull pojkvän som ändå inte alltid är närvarande. Likaså med Skölds syster som har sin vardag med en man som är missnöjd med vardagen och hennes egna tankar samtidigt som hon ska få ihop hem och familj. Visning pågår är både en riktigt bra deckare men också en riktigt bra skildring av kvinnors perspektiv av livet.

Vid foten av Montmartre av Britta Röstlund är också spännande men på ett helt annat sätt! Det är ingen som dör utan är mer än roman men ändå en bladvändare för att jag vill vet varför. En ung journalist i Paris med en depression i bagaget, följer ett infall på ett cafe och säger ja när någon frågar om hon väntar på monsieur Bellivier. Fast att hon inte gör det. Svaret ger henne dock ett oväntat uppdrag vars effekter ger henne oväntade möten med främmande människor. Parallellt får en man i en speceriaffär, i samma stad men en bit därifrån, ett uppdrag av grannen. Han ska mot betalning spionera på dennes man, då hon misstänker otrohet. Spionaget leder till att han får reda på saker inte bara om grannen utan även sin egen familj och som vanligt är inte allt som det verkar. Historierna knyts sedermera ihop och ger boken ytterligare ett spännande moment.

Röstlunds Vid foten av Montmartre är riktigt bra även om jag inte blir lika berörd som av Visning pågår. Å andra sidan beror det nog mer på mig än böckerna. Två bra lästips i alla fall!

Trevlig helg!

Cilla

(Vill du läsa fler små recensioner och boktips kan du göra det här )

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.