Lite blandat

Semester, så underbar men snart är den slut….

Vilken semester det har varit! Eller ÄR egentligen, det är faktiskt i skrivande stund några härliga dagar kvar. På måndag är det dax för rutiner och vardag igen, även om jag har bestämt mig för att inte anamma dem fullt ut från dag ett 🙂

Vi har verkligen inte gjort något särskilt på vår semester. Det längsta vi har åkt är hem till Eksjö för att betala räkningarna annars har vi hållt oss till Västervik med omnejd. Förutom natten på Höglandet så är det bara ytterligare en natt till som vi sovit borta, när vi var på besök i en mysig stuga utanför Hultsfred häromhelgen. Lugnt, skönt och alldeles förträffligt sällskap. Behovet av att åka någonstans i år har inte funnits där fullt ut, trots att vi släpade med husbilen ner också utifall att och kanske andan skulle falla på. Den har dock bara fått tjäna som extra kylskåp vi saftkokningen 🙂

Årets semester har ändå blivit en av de allra bästa och självklart beror det mycket på vädret! Jag fullkomligt älskar de här varma, sköna och soliga dagarna. Visst lider jag med bönder och bränder samt djur och människor som tycker det här är jättejobbigt, men själv njuter jag. Dessa veckor har verkligen varit sinnebilden av en Sverigesemester för min del. Långa lata dagar med några få enstaka måsten och en känsla av att det är så varmt och skönt att det enda jag vill göra är att bada 🙂 Är det inte så en sommar ska vara, eller blandar jag ihop det med bardomens sommarlov och tror jag jag är ung än?

Oavsett har jag njutit av alla måltider som vi ätit utomhus. Jag tror inte vi suttit inne en enda gång här i Västervik under vår semester. Dukar som vi spillt ner har vi bytt i parti och minut och vi har trängt in oss under markisen, gärna långt in mot väggen där det finns lite skugga när stekande eftermiddagssol knappt vill ge sig för kvällen. Vi har suttit kvar extra länge vid frukost och pratat antingen med gäster eller med varsin skärm för att kolla av det senaste. Nyheter, skvaller, jobb eller bara ta reda på hur saker och ting funkar. Samma sak vid lunch och middag, disken får stå framme lite extra till förmån för extra häng.

Solstolarna som köptes till mig och mina ”vänninor” enligt familjens stora shoppare har utnyttjats till max. Häromdagen trillade till och med en skruv av 🙂 Efter frukost, diverse hushållsbestyr och kanske något träningspass har jag parkerat större delen av min eftermiddagar där. Har det varit alldeles för varmt på altanen så har bryggan funkat som det bästa substitutet. Den snyggaste i familjen kom till och med på den briljanta iden att ta med sig solstolarna till bryggan, grymt bra. Så kan man bara rulla ner i vattnet när det hettar alldeles för mycket i skinnet!

Jag kommer verkligen sakna den här snigelfarten och lunken, det är till och med så att det kan komma någon ångest-känsla i att börja jobba igen. Fast lika ofta kommer det en taggande och pirrande känsla att det ska bli kul att börja stimma lite igen, jag är ju fortfarande ny på jobbet och har massor med funderingar kring hösten! För att tackla de blandade funderingarna så tänkte jag att om jag intalar mig att jag fortfarande har semester och bara egentligen gör lite inhopp de första veckorna så kanske min semester känns längre? Eller vad tror ni?

Äsch, det kommer bli en sån fin augusti också, det känner jag på mig så det är bara fortsätta njuta av både jobb, bad och allt annat som gör att dagarna känns ”göttiga” 🙂

Cilla

8 Comments

 • Reply
  Lena
  2 augusti, 2018 at 21:23

  ❤ bra badbomb?❤

  • Reply
   Cilla
   2 augusti, 2018 at 21:24

   Ha ha 🙂 Hälsa och tacka fotografen!

 • Reply
  Antonia
  2 augusti, 2018 at 21:36

  Tack för idag ❤️❤️

  • Reply
   Cilla
   2 augusti, 2018 at 21:39

   Tack själv!! ? Och för bomb-instruktioner ?

 • Reply
  Malin Lundskog
  2 augusti, 2018 at 22:35

  Att göra inget särskilt är sannerligen särdeles särskilt! Underbart 🙂 Har nog inte heller ätit inomhus en enda gång i sommar. Kan ha varit midsommarafton, men annars? ut o njut!

  ps. Älskar badbomben!

  • Reply
   Cilla
   2 augusti, 2018 at 22:36

   Tack snälla ?det tog ett par hopp innan den satt!

 • Reply
  Anna | Boihusbil
  3 augusti, 2018 at 06:59

  Underbart med allt bad! Och fantastiskt att du och alla andra som älskar sol och bad har fått en perfekt sommar i år. På måndag är det nog den stora ”komma tillbaka till jobbet-dagen” så det är nog många som klämmer ut det sista i helgen. För oss är det tvärtom nu, i dag kan vi påbörja vårt liv där vi försöker leva utan behov av semester..

  • Reply
   Cilla
   3 augusti, 2018 at 08:12

   Det låter alldeles underbart att ha ser så…

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.