Lite blandat

Så många läser min blogg – lite statistik!

många läser min blogg

Ganska ofta faktiskt får jag frågan om hur många läser min blogg här på cillaingeborg.se. Nästan varje vecka är det någon som frågar, vilket jag tycker är jättekul! Jag tar det som ett engagemang kring min skrivande här och ju fler som engagerar sig desto fler vill läsa. Så tänker jag 🙂 Mitt mål är förstås att så många som möjligt vill läsa det jag skriver och även le en smula åt det.

Första inlägget

Det här mitt 210:e inlägg sedan jag började blogga den 24 maj 2017. På min 44e födelsedag skrev jag mitt första inlägg faktiskt! Jag hade förhoppningar och tankar om att få ihop lika många som en skolklass. Då skulle jag vara nöjd. Det hade jag turen att bli – 50 stycken unika visningar fick det inlägget. Då var jag faktiskt inte med i Facebook utan delade bara via Instagram. När jag gick med i Facebook strax därefter så märkte jag förstås skillnad på antalet läsare. Speciellt om jag får förmånen att dela dem i gruppen där jag är medlem. Självklart är jag inte med för att kunna dela inläggen utan för att det är mitt sätt att bidra till grupperna.

I början låg det mellan 50 – 75 stycken läsare och jag var jätteglad! Tänk att det nästan är TVÅ skolklasser som läser mina funderingar om allt från kläder till racing. Den kategori som är mest läst är modeinspiration och minst läst är böcker. Därför kommer de inte så ofta heller, jag läser mer än vad jag skriver om. Ofta delar jag med mig via tipsen på Instagram eller Facebook direkt. Boktips dyker nog upp lite här och var så att när de kommer här är de kanske lite passé. Några inlägg som snart kanske borde vara en hel kategori är intervjuerna. De har verkligen tagit fart!

En intervju leder ligan

Just ett intervjuinlägg är det mest lästa inlägget jag har. Över 900 (!) unika visningar har nu mitt samtal med Malin Ländin och träning för omfångsrika! Det gör mig så jädra glad, inte bara för min egen utan även för deras skull att de fått sån spridning på sin energi. Att det blev så många är förstås att flera personer delade inlägget på Facebook och jag är så tacksam!

Något annat som gärna får många visningar är inläggen om hår 🙂 Dels när jag tidigt skrev om att jag tyckte att hårtvätt sällan går fett bort och dels min intervju med Tina Erixon som är frisör. Jag tror vi är många som brottas mer eller mindre kalufsen därför engagerar det lite extra:) De inläggen har fått 315 respektive 392 visningar.  Kanske skulle fördjupa mig mer om det? Rent teoretiskt säger man att ska man får många att läsa sin blogg så är det nisch som gäller. Men hårnisch känns lite smalt, eller? 🙂

Så många läser min blogg i snitt

Jag gillar min blandning med träning modeinspiration, racing, böcker och Västervik. Kryddat med mina små intervjuer på söndagar. Nuförtiden är det ofta flera skolklasser i antal som minst läser min blogg, 120 – 160 st ungefär. Visst kan jag klura på ibland när det blir ett lägre antal om vad det beror på. Men samtidigt är jag så glad för varje person som vill ta del av mina små krönikor och inlägg. Så stort tack till var och en av er för att ni läser, kommenterar, gillar och delar på både Facebook och Instagram! Hoppas ni vill fortsätta hänga här lite ibland och följa med på den här bokstavsresan 🙂

Kommentera gärna nedan om det är något du skulle vilja läsa mer om!

 

Cilla

 

 

6 Comments

 • Reply
  Malin
  26 februari, 2019 at 20:09

  Det är vi som TACKAR för ett underbart fint skrivet reportage.
  Jag älskar just din blandning på bloggen. Måste erkänna att som gammal kartläsare i rally griper det tag lite i hjärtat med de inläggen medans jag o dottern log glatt åt dina skor.
  Fortsätt som du gör! Du är bäst!!

  Kramar Malin

  • Reply
   Cilla
   26 februari, 2019 at 20:22

   Åh tack tack tack!! ?

 • Reply
  Kitty
  26 februari, 2019 at 21:01

  Fortsätt med en allsköns blandning av ämnen.

  • Reply
   Cilla
   26 februari, 2019 at 21:02

   Tack snälla du ? ?

 • Reply
  Petra
  27 februari, 2019 at 16:15

  Gillar verkligen blandningen på bloggen? men visst är det intresssant gällande hur många man når ut till! Inlägg som man kanske är supernöjd med inte läses av lika många som det man är lite mindre nöjd med?

  Ha en fortsatt fin onsdag

  • Reply
   Cilla
   27 februari, 2019 at 16:17

   Tack vad glad jag blir! Visst är det så, något inlägg skrattar man åt när det skrivs och så flyger det inte riktigt ? Detsamma ?

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.